15.04.2022 ob 19:31
Deli članek
Audijeva serija zmag se nadaljuje

Ingolstadt ,New York (MOREL) – Audi e-tron GT quattro* je veliki zmagovalec letošnjega izbora za nagrade World Car Awards, ki so jih v New Yorku podelili že osemnajstič. Audi e-tron GT quattro* je bil hkrati nominiran v kategorijah "svetovni električni avto leta", "svetovni visokozmogljivi avto" in "svetovni avtomobilski dizajn leta", na največ­jem in najprestižnejšem svetovnem izboru za nove avtomobile, ki ga označujejo tudi kot "oskar avtomobilskega svet", pa je na koncu osvojil naziv "svetovni visokozmogljivi avto". Več kot 100 avtomobilističnih novinark in novinarjev z vsega sveta je temeljito preizkusilo in glasovalo za vozila, ki so sodelovala v izboru za nagrade za leto 2022.

"Veseli nas, da se je popolnoma električni Audi e-tron GT quattro* le leto dni po svetovni premieri uvrstil med finaliste v kar treh kategorijah," je po podelitvi nagrad povedal Oliver Hoffmann, član uprave in direktor tehničnega razvoja pri Audiju. "Na to, da je Audi e-tron GT quattro* osvojil naziv "svetovni visokozmogljivi avto" in da je Audi to nagrado osvojil že petič, smo seveda še posebej ponosni. Audi e-tron GT quattro* je dokaz, da je električna mobilnost lahko ne le trajnostna, temveč tudi dinamična in vznemirljiva. Je pomemben mejnik v naši strategiji električne mobilnosti." Od leta 2026 bo Audi na svetovni trg uvajal le še nove modele z električnim pogonom. Od leta 2025 naprej naj bi bila proizvodnja v vseh Audijevih tovarnah CO2-nevtralna. Za Bruselj, Győr in Böllinger Höfe, kjer se proizvaja Audi e-tron GT quattro*, to velja že zdaj.

Dovršen toplotni management za reproduktabilno zmogljivost

Zmogljivost, zaradi katere je Audi e-tron GT quattro* osvojil naziv "svetovni visokozmogljivi avto", je v veliki meri rezultat dovršenega toplotnega managementa. Ta sistem je v Audiju e‑tron GT quattro* sestavljen iz štirih hladilnih krogotokov. Baterija in pogonske komponente so tako vedno na idealnem temperaturnem nivoju, kar zagotavlja reproduktabilen razvoj moči.

Kdor v Audiju e-tron GT quattro* uporablja načrtovalnik poti za e-tron, z inteligentnim temperaturnim managementom glede na zunanjo temperaturo že med vožnjo poskrbi, da ima baterija optimalno temperaturo za polnjenje. To je še posebej koristno za hitro polnjenje z močjo do 270 kW.

Vključno z letošnjo zmago je znamka, ki jo krasijo štirje krogi, na izboru World Car Awards osvojila že enajst prvih mest. S tem je Audi postal najuspešnejši proizvajalec v zgodovini podeljevanja teh nagrad.

To je sporočila Sabrina Pečelin iz Porsche Slovenija. (konec)