24.12.2021 ob 22:50
Deli članek
Čarobni Maribor v zadnjem tednu letošnjega leta

Maribor, (MOREL)-  Mariborčani in obiskovalci mesta vstopajo v zadnji teden Čarobnega Maribora. Četudi načrtovanih silvestrovanj na Glavnem trgu in Trgu Leona Štuklja zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ne bo, bo mestno jedro v znamenju prazničnih vsebin, med drugim Božične tržnice z vrtiljakom, raznovrstnega programa Vilinskega mesta in tradicionalnega slovesa dedka Mraza.

V torek, 28. decembra, ob 17. uri se bo dedek Mraz z vilo Simono na svoji kočiji odpravil na zadnjo vožnjo po središču mesta. Ustavil se bo v Čarobnem vrtu v Magdalenskem parku, kjer si bo ogledal svetleče skulpture Lumina, se od tam pripeljal na Glavni trg, nato pa prečesal praznično okrašene ulice in trge Čarobnega Maribora. Pokukal bo tudi v Vilinsko mesto, kjer si bodo otroci pred njegovim prihodom ogledali lutkovno predstavo »Stara šara«. 

Vrata Vilinskega mesta bodo odprta do 28. 12. 2021, do takrat pa se bodo v Vetrinjskem dvoru zvrstili številni dogodki, med njimi tudi koncerti izvajalcev SOULARIUM, 3:RMA in Žan Videc. Na Trgu svobode bo 26., 27. in 28. 12. nastopilo ulično gledališče Ana Mrzla. V primeru dežja bodo koncerte preselili v Vilinsko dvorano, predstave Ana Mrzla pa v Vetrinjski dvor (razen torkove ognjene, ki bo, če ne bo dežja, na Trgu svobode). 

Hišice Božične tržnice in otroški vrtiljak na Glavnem trgu bodo obratovali do 29. 12. 2021; ponudba domačih suhomesnatih proizvodov in potic bo na voljo vse do 1. 1. 2022. (konec)