31.05.2021 ob 23:37
Deli članek
Celjani naj bi bolj skrbno odlagali odpadke

Celje (MOREL) –V Celju imaj tri podzemne zbiralnice odpadkov in sicer na Muzejskem trgu, na prenovljeni Gubčevi ulici in na Gregorčičevi ulici. Slednjo sta Mestna občina Celje kot investitorica in družba Simbio, d. o. o., namestili prejšnji teden, občani pa jo bodo lahko začeli uporabljati z jutrišnjim dnem.

Pripravljajo pa se že na gradnjo četrte podzemne zbiralnice, ki bo na Stanetovi ulici. Trenutno tam potekajo arheološke raziskave. Izvedba podzemnih zbiralnic za odpadke je izredno zahtevna naloga, saj obstaja možnost, da med kopanjem odkrijejo arheološke ostanke, ki pričajo o zanimivi in bogati zgodovini  mesta. Pri delu morajo upoštevati pogoje celjske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Veseli so, da z varuhi kulturne dediščine pri tem projektu odlično sodelujejo.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo v sodelovanju s podjetjem Simbio to pomlad izvaja poostren nadzor nad odlaganjem odpadkov. Zato občanke in občane posebej prosijo in pozivajo, da ob polne ulične smetnjake ne odlagajo smeti. Poiščejo naj naslednji prazen smetnjak ali, če ne gre drugače, odnesejo odpadke s seboj in jih odvržejo v domač smetnjak. Z neprimernim odlaganjem smeti kazimo podobo mesta ter prekomerno in po nepotrebnem obremenjujejo zaposlene v javnih podjetjih, ki vsakodnevno skrbijo za urejenost mesta in njegove okolice. To je sporočila Mojca Grušovnik Andrić iz kabineta celjskega župana. (konec)