26.05.2021 ob 16:37
Deli članek
Celje bo tudi letos poleti bogato ocvetličeno

 

Celje (MOREL) – Čudoviti raznobarvni tulipani in narcise, ki so v Celju razveseljevali pomladi, so odcveteli, zato se na Mestni občini Celje skupaj z javnim podjetjem ZeleniCE že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni.

Prihodnji teden bodo v mestu nasadili in namestili najmanj 14.120 sadik bršljank, vodenk, novo gvinejk, polnjenih begonij, zmajevih kril, dihonder, mlečkov …  Namestili jih bodo v korita na  mostovih in podhodih ob vpadnicah v mesto, v cvetlične piramide ter v korita in betonska korita  v središču mesta. Z njimi bodo okrasili tudi krožišča in gredice v parku ter mestu.

Mestna občina Celje je že leta 2019 kot idejni vodja in investitor pristopila k razširjenemu ocvetličenju mesta. Cvetje pomembno prispeva k bolj urejenemu videzu mesta in je vsem v veselje. Odziv na ocvetličenje mesta je bil med občani in obiskovalci lani izjemno pozitiven, zato komaj čakajo, da se bo cvetje tudi letos poleti bujno razraslo v vsej svoji lepoti. To je sporočila Mojca Grušovnik Andrić, iz kabineta celjskega župana. (konec)