28.07.2021 ob 21:51
Deli članek

Celje (MOREL) – Z zaključkom 2. faze prenove dvorišča Celjskega doma se je končala zunanja ureditev te pomembne historične stavbe. Dvorišče je z dvignjenim platojem, navezavo na Ulico XIV. divizije in dvigalom prilagojeno invalidom, ki zdaj brez težav vstopajo v Celjski dom.

V drugi fazi prenove dvorišča so uredili priključek na Ulico XIV. divizije, dvignjen plato stopnišča, klančino, historično ograjo in avtobusno postajališče s taktilnimi označbami. Parkiranje na dvorišču Celjskega doma je dovoljeno le še invalidom. Vsa dela so potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

S projektom, ki je vreden 111.600 evrov, so dopolnili obnovo, ki so jo končali že v sklopu energetske sanacije Celjskega doma, historične obnove fasade in ostrešja. Zunanjost Celjskega doma je zdaj dokončno urejena.

S prenovo Celjskega doma sicer še niso povsem zaključili. V načrtu imajo še ureditev kletnih prostorov in prostorov nekdanje cvetličarne ter ambientalno osvetlitev. S projektom so se že prijavili na razpis ministrstva za kulturo, vendar do sedaj niso bili uspešni, zato iščejo nove vire financiranja. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)