03.06.2021 ob 22:47
Deli članek
Mario Fafangel najbolj zaupanja vreden epidemiolog

Ljubljana, (MOREL) – Dr. Mario Fafangel je pri Slovencih najbolj zaupanja vreden epidemiolog na področju boja proti epidemiji covida-19. Tako so se odločili udeleženci tradicionalne raziskave Trusted Brand 2021, ki že petnajsto leto poteka pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija in poizveduje o tem, kdo so najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji ter katere so najbolj zaupanja vredne domače in tuje blagovne znamke. Med dobrodelnimi organizacijami je na prvem mestu projekt Botrstvo, med poklici pa so še vedno gasilci, so danes sporočili iz Mladinske knjige založba (MKZ).

Anketiranci so se odločali o najbolj zaupanja vredni osebnosti v Sloveniji v petih kategorijah: poslovnež, TV-voditelj, radijski voditelj, športnik in glasbenik. Med poslovneži je najbolj zaupanja vredna osebnost v Sloveniji Ivo Boscarol, ki to priznanje prejema že od vsega začetka, letos, že devetič zapovrstjo. TV-voditeljica Erika Žnidaršič in športnik Primož Roglič bodo letos prvič prejeli to visoko priznanje, radijski voditelj Denis Avdić že šesto leto zapovrstjo, glasbenik Vlado Kreslin pa je to priznanje dobil tretjič. Po mnenju več kot tisoč sodelujočih na reprezentativnem vzorcu celotne populacije v Sloveniji v kategoriji informativnih oddaj na prvem mestu so Odmevi, med TV postajami TV Slovenija, med radijskimi pa Val 202.

Tudi letošnjo raziskavo Reader's Digest Slovenija Trusted Brand 2021 je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana in je potekala na reprezentativnem vzorcu celotne populacije v Sloveniji. Osnovni cilj raziskave je bil odkriti, katerim blagovnim znamkam (tujim in domačim) najbolj zaupamo ter katere so najbolj zaupanja vredne osebnosti. Prebivalci Slovenije so tudi ocenjevali stopnjo zaupanja v dobrodelne organizacije, poklice v času koronakrize, strokovnjake na področju boja proti epidemiji ter najbolj zaupanja vredne osebnosti in inštitucije na različnih področjih. Raziskovalci ocenjujejo, da se je tokrat povečala stopnja zaupanja v banke, zavarovalnice, znamke protibolečinskih tablet, kruha in pekovskih izdelkov ter tudi zaupanje v podjetnike in športnike. Zmagovalci raziskave Trusted Brand 2021 bodo nagrajeni s posebnim priznanjem – plaketo Trusted Brand 2021 na prireditvi, ki bo septembra v Ljubljani. (konec)zz