12.07.2021 ob 09:40
Deli članek

Celje (MOREL)- Z lepim uspehom na splošni in poklicni maturi, ki jo je v spomladanskem roku opravljalo 230 dijakov se na Gimnaziji Celje – Center počasi zaključuje nenavadno šolsko leto 2020/2021, ki s tremi izobraževalnimi programi in več kot 940 dijaki sodi med največje srednje šole na Celjskem.
S 100 odstotnim uspehom, 18,5 povprečnimi točkami in 11 zlatimi maturanti (od tega so trije imeli vse možne točke) se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 100 odestotni uspeh so dosegli dijaki umetniške gimnazije likovne smeri ter 97 odstotni uspeh dijaki splošne gimnazije. Povprečno število točk na splošni maturi je bilo 21,2. Zlato knjigo poklicnih maturantov so s svojimi podpisi dopolnili diamantne Maja Jelčič, Kaja Skerbiš in Teja Špilek s 23 točkami, 22 točk pa so dosegle Patricija Grebovšek, Zoja Kac, Nuša Pusovnik, Nuša Zupan, Neža Kokol, Anamarija Prislan, Livia Štrljič in Ela Medved. V zlato knjigo splošnih maturantov pa so se vpisali Matevž Bervar, Kaja Gričar, Neža Šmid (31 točk) in Eva Aja Kuzman ter Tjaša Lešnik (30 točk).

S podelitvijo spričeval splošne mature, ki bo zvečer, ob 18. uri v parku za Gimnazijo Celje – Center se na GCC počasi začenjajo počitnice. Dijake in mentorje programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade, čakajo še poletne pustolovske odprave po Sloveniji, mlade glasbeniki nastopi v okviru festivala Poletje v Celju, pesnice in pesnike pa tudi avgustovski festival Izrekanja s katerim bodo na GCC sklenili letošnje poletne počitnice, ki bodo minile tudi v znamenju različnih obnovitvenih in investicijskih del. Potekajo tudi priprave na tradicionalno druženje generacij sedanjih in nekdanjih dijakov Naših 100 + 9, ki bo 10. 9., če bodo to dopuščale epidemiološke razmere.To je sporočil Gregor Deleja, ravnatelj GCC. (konec)