02.09.2021 ob 14:29
Deli članek
Prvi posredovalci izvajajo ukrepe za ohranitev življenja

Jezersko (MOREL) V soboto na Jezerskem organizirajo 4. srečanje prvih posredovalcev, saj želijo v javnosti dvigniti prepoznavnost in pomen dela prvih posredovalcev. Dogodek bo enkraten z njih, saj se bo 16 prijavljenih ekip iz vse države pomerilo na tekmovanju v različnih realnih scenarijih, seveda pa bo dogodek odprt in zanimiv za širšo javnost -  za vse obiskovalce bo na voljo brezplačno učenje temeljnih postopkov oživljanja z AED s strani šole prve pomoči, čaka jih nasploh bogat in pester program.

Prvi posredovalci (laiki, večinoma prostovoljni gasilci, ki predvsem v odročnih krajih izvajajo ukrepe za ohranitev življenja do prihoda reševalnega vozila) so postali pomemben člen v verigi preživetja in po njihovi zaslugi je v Sloveniji že kar nekaj zgodb s srečnim koncem.

Po celi Sloveniji so postali pomemben člen v verigi preživetja. Zaradi pomembnega dela, ki ga opravljajo in njihove velike motivacije in entuziazma že tri leta organizirajo srečanja, ki jih izkoristijo za izmenjavo izkušenj, nudijo pa jim tudi dodatno strokovno usposabljanje, ki ga začinijo z rahlo noto pomerjanja v usposobljenosti.

Na tekmovanju prvi posredovalci tekmujejo v različnih scenarijih, obiskovalcem pa je omogočeno brezplačno učenje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Srečanja se po udeležuje približno 300 - 500 ljudi.