27.08.2021 ob 11:15
Deli članek
Učenci in dijaki bodo lahko v lekarnah brezplačno dobili teste za samotestiranje na Covid-19

Ljubljana (MOREL)-  »Od prihodnjega ponedeljka, 30. avgusta, bodo v lekarnah na voljo brezplačni testi za samotestiranje učencev in dijakov. Do testov so upravičeni učenci 7., 8. in 9. razredov in dijaki, prevzeli pa jih bodo lahko sami oz. njihovi starši ali skrbniki, in sicer s kartico zdravstvenega zavarovanja,« je poudarila  Darja Potočnik Benčič, predsednica Lekarniške zbornice Slovenije.

Za mesec september bodo lahko teste prevzeli že v ponedeljek in torek oz. prve dni septembra, torej pred oz. ob začetku novega šolskega leta, ki se prične v sredo, 1. septembra. Vsak upravičenec prejme 5 testov na mesec. Tudi v naslednjih mesecih se predvideva preskrba s testi za samotestiranje na enak način, torej s prevzemom 5 testov na mesec v lekarni.

»Lekarne ves čas epidemije Covid-19 in tudi sedaj opravljamo svoje poslanstvo kontinuirano, smo dostopni pacientom in skrbimo za kakovostno in varno oskrbo bolnikov z zdravili ter drugimi izdelki za podporo in ohranjanje zdravja. Tudi pri preskrbi s testi za samotestiranje smo se aktivno vključili v prizadevanja za varen vstop v šolo,« je zaključila predsednica Lekarniške zbornice Slovenije. (konec)