25.05.2022 ob 16:56
Deli članek
V Celju prvič gostimo državni turnir v ulični košarki

Celje (MOREL) – Mesec športa v Celju ima tudi letos dober odziv. Po dveh letih ga lahko spet organizirajo v maju in juniju, v polnem obsegu. Letos je občankam in občanom na voljo kar 28 brezplačnih programov. Minuli teden je v sklopu Meseca športa potekala prireditev košarka na invalidskih vozičkih, zaključili smo tudi s promocijo plezanja v plezalnem centru na I. osnovni šoli. Za strokovno voden program so poskrbeli trenerji Planinskega kluba Celje – Matica, plezalni odsek Celje.

V začetku maja so člani kluba Celjskega jadralnega kluba Albatros izvedli osnovno usposabljanje jadralnega padalstva na poligonu Golovec. Jadralno padalstvo je letos prvič v programu meseca športa.

Minulo soboto je bil Nočni tek Celje, kjer se je 130 tekačev pomerilo na 5 in 10 km dolgi progi.

Posebej želimo pohvaliti odlično vodeno vadbo konjeništva za vse starostne skupine, ki so jo pripravili člani Konjeniškega centra Celje pod vodstvom Tajde Bosio.

Navdušenci plesa so osvojili osnovne korake fokstrota in angleškega valčka, čaka jih še vrsta zanimivih družabnih plesov. Udeleženci programov borilnih veščin, aerobne vadbe, teka, nordijske hoje, plavanja, potapljanja, pohodništva, športne rekreacije za začetnike in kegljanja in vadbe zdrava hrbtenica osvajajo dodatna znanja in širijo socialno mrežo. Priljubljen je tudi Nirvana Fitnes.

V soboto, 28. 5., in v nedeljo, 29. 5. 2022, bo kolesarski praznik - Bike festival Celje. Štart je dopoldne pred Ingradovo poslovno stavbo na Lavi. V torek, 24. 5., začnemo s supanjem na Šmartinskem jezeru, ki se ga bo moč udeležiti še 26. in 31. maja ter 2. junija.

V ponedeljek, 30. maja, bo tradicionalni, že 46. Tek ob Savinji. Tekmovanje je za vse starostne skupine, na različne razdalje.

Istočasno bodo strokovnjaki z Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Celje in Centra za krepitev zdravja ZD Celje svetovali o zdravem življenjskem slogu in opravljali meritve. Druženje na Špici je vedno prijetno in koristno hkrati.

Na zadnji dan Meseca športa bodo v Celju gostili državni turnir v košarki 3x3.

Ulična košarka je vrsta košarke, ki se igra na prostem in je zelo podobna klasični košarki, vendar so pravila prirejena. Košarkarska zveza Slovenije v sodelovanju z občinami in športnimi zvezami že od leta 2004 organizira različne turnirje v košarki 3x3 v večjih mestih po Sloveniji. Turnirji so razdeljeni na lokalni, regionalni in državni nivo. V Celju organizirajo najvišji, državni nivo.

Državni turnir v košarki 3x3 bo v soboto, 11. 6. 2022, na parkirišču Spodnji grad. Na turnir se lahko prijavijo igralci in igralke državnega nivoja od 15 let naprej po kategorijah. Pred finalom je predviden business turnir 3x3, v katerem se bodo pomerile ekipe večjih celjskih podjetij. Organizirali bomo tudi tekmovanje v metanju trojk in zabijanju.

Za glasbeno spremljavo bodo poskrbele celjske srednješolske glasbene skupine, za hrano in pijačo pa Dijaški dom Celje v sodelovanju s Srednjo gostinsko šolo Celje. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)