26.05.2021 ob 17:24
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V največjem nakupovalnem središču v Sloveniji Cityparku bo v teh dneh vse v znamenju nogometa. Od danes, 26. maja, pa vse do naslednje sobote, 5. junija, bo na glavni nakupovalni ulici v pritličju središča potekala nogometna razstava Elitna enajsterica.

Obiskovalci si lahko ogledajo kar 11 dresov svetovno znanih nogometašev, med njimi tudi dresa Zlatana Ibrahimovića in Samirja Handanoviča. Poleg dresov pa so razstavljeni tudi zanimivi nogometni rekviziti, kot so kapetanski trak Gianluigija »Gigija« Buffona, rokavice Jana oblaka in še mnogo drugih. Razstava je iz zasebne zbirke  Milana Rajtmajerja.

Ta petek, 28. maja, in v soboto, 29. maja, se bodo lahko obiskovalci na osrednjem prostoru Cityparka preizkusili v edinstveni animaciji nogometni radar. Gre za napravo, ki meri hitrost, s katero žoga potuje proti golu.

Tako razstava kot tudi atraktivna animacija potekata v času največjih in najpomembnejših nogometnih dogodkov v tem obdobju – finale Lige prvakov, finale Pokala Slovenije, finale Evropske lige in finalnega dela Evropskega prvenstva v nogometu za igralce do 21 let. (konec)