09.03.2022 ob 15:19
Deli članek

Maribor– V petek, 11. marca, bo drugi letošnji izid poštnih znamk, ki ga spremljajo žigi in ovitki prvega dne. Pošta Slovenije tokratni izid začenja z znamko serije Turizem. Znamka, ki bo izšla v poli s 25 znamkami, bo prikazovala Ljubljanski grad kot eno izmed najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji.

Na drugi znamki serije Prvi slovenski izumitelji s patenti predstavljamo Antona Jamnika, katerega 160. obletnico rojstva bomo praznovali v letu 2022. Kot vse znamke te serije bo tudi ta izšla v bloku.

V seriji Rastlinstvo so na štirih znamkah predstavljeni tulipani. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo potonikasti tulipan, gozdni tulipan in rdeči tulipan. Na znamki v bloku bo predstavljen črni tulipan.

Pošta Slovenije bo obeležila tudi 150. obletnico ustanovitve Glasbene matice Ljubljana, ki je kot prvo tovrstno združenje začelo s spodbujanjem in ohranjanjem slovenske glasbene kulture.  Znamka bo izšla v poli s 25 znamkami. To so sporočili iz Pošte Slovenije. (konec)