20.10.2021 ob 21:49
Deli članek

Celje (MOREL)- Že štirinajsto leto zapored so na Gimnaziji Celje – Center (GCC) pripravili tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga v dveh izvedbah danes z glasbenimi gosti z GCC pripravili za vse dijake šole, konec tedna pa bo na socialnih omrežjih šole in YouTube kanalu objavljen tudi posnetek. Organizacijo je tokrat prevzel 4. c-razred v sodelovanju z Društvom GCC, ki povezuje nekdanje dijake šole, in skupaj s sošolci, učitelji, starši in podporniki so zbrali že več kot 4.000 evrov, ki so jih namenili društvu Junaki 3. nadstropja, ki povezuje otroke obolele z rakom in njihove družine.

Z zbiralno akcijo nadaljujejo vse do 1. 11. in vabijo vse, ki želijo, da prispevke nakažejo na transakcijski račun soorganizatorja koncerta – Društvo za povezovanje učiteljev, dijakov in prijateljev Gimnazije Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje, št. računa: SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: donacija za junake.

Na dobrodelnem koncertu, ki so ga organizatorji poimenovali Majhni koraki VELIKI JUNAKI so nastopili zasedbe LPS, ki povezuje sedanje in nekdanje dijake GCC, The Šlagers z vokalnimi solisti Leni Star, Hajdi Sevčnikar, Klaro Tiselj, Filipom Vidušinom, Davidom Polance in  Danijelom Berdenom in učiteljska zasedba GCC kvintet.
Tudi letos koncert predstavlja eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem. (konec)