22.09.2021 ob 22:27
Deli članek
Zastal vam bo dih

 

 

Ljubljana (MOREL)- Ste navdušeni nad naravo? Želite uživati v neznanem svetu, polnem neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij? Sedaj imate izvrstno priložnost, da to uresničite. V Cityparku od tega petka, 24. septembra, do sobote, 9. oktobra, gostuje veličastna razstava Orjaki oceanov.

Na razstavi boste videli številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov. Gre za eno največjih zbirk oceanskih živali v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v »modri svet« z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov, kjer boste slišali glasove in zvoke številnih podvodnih bitij.

Od blizu boste lahko med drugim »srečali«: modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanja s podvodnimi bitji. Orjaški eksponati so namreč tudi odlična priložnost za fotografiranje. (konec)