16.08.2022 ob 22:37
Deli članek

Ljubljana (MOREL)-  Ljubljana se ponaša z bogato glasbeno zgodovino, pa tudi z izjemno ponudbo vrhunskih glasbenih dogodkov, za katero v poletnih mesecih poskrbi tudi Festival Ljubljana. Turizem Ljubljana je tako v sodelovanju z njim to poletje ustvaril doživetje in dvodnevni paket »Glasbena Ljubljana«, ki vabi k obisku odmevnih glasbenih dogodkov letošnjega, 70. Ljubljana Festivala in vodenemu ogledu Ljubljane, ki ga preveva glasba.

Nova ljubljanska ponudnika z mednarodno priznanim trajnostnim znakom

Strategija razvoja turistične destinacije Ljubljana in ljubljanska regija 2021–2027 temelji na viziji Ljubljane kot vodilne in najbolj ustvarjalne mestne destinacije trajnostnega življenjskega sloga na svetu. Za uresničitev vizije so si pri Turizmu Ljubljana zadali jasne cilje, ki pa so dosegljivi le z aktivno vlogo ponudnikov. Zato sta nova ugledna mednarodna trajnostna certifikata (Green Key), ki sta ju pred kratkim pridobila Hotel One66 in aparthotel NEU Residences, pomembna za razvoj celotne destinacije.

Obisk predstavnice turističnega informacijskega centra iz Lviva

Združenje CityDNA, ki spodbuja in povezuje razvoj turizma v evropskih mestih, je pripravilo program usposabljanja za uslužbence turističnih informacijskih centrov iz Ukrajine. V progam je bilo vključeno osebje iz Odese, Lviva in Kijeva. Ključni cilj programa je bila predstavitev inovativnih projektov mest, ki so se odločila sodelovati pri projektu. Ljubljano oziroma Turizem Ljubljana je obiskala Lidia Fedchuk, vodja turističnega informacijskega centra v Lvivu; v mestu je bila od 17. do 25. julija.

KONGRESNA LJUBLJANA

Teden Convente tudi letos konec avgusta

Konec avgusta bosta v Ljubljani poslovna borza Conventa, letos že 14. zapovrstjo, in 7. konferenca Conventa Crossover. Turizem Ljubljana sodeluje pri njima že od začetka kot eden ključnih partnerjev organizatorja – agencije Toleranca marketing. Oba dogodka sta zadnji leti povezana v »teden Convente«, praznik industrije srečanj regije Nove Evrope.

ZMAJČEK PRIPOROČA

Športna Ljubljana: od svetovnega prvenstva v odbojki do plezalskega spektakla na Ljubljanici

Dogajanje v Ljubljani bodo v drugi polovici avgusta in v začetku septembra razgibali odmevni športni dogodki:  v Stožicah, ljubitelji rolanja se bodo lahko to nedeljo, 21. avgusta, pomerili na dogodku Vsi na rolanje, 10. september pa bo mestno središče znova razživel plezalski Triglav the Rock Ljubljana.

Za filmske sladokusce in ljubitelje glasbe

Tudi preostala poletna meseca bosta v Ljubljani prežeta s kulturnimi dogodki – med drugim bo na Kongresnem trgu vnovič Letni Kinodvor s kultnimi filmskimi mojstrovinami (od 22. do 25. avgusta), od 25. do 27. avgusta pa bodo staro mestno jedro razživele tradicionalne Noči v Stari Ljubljani. Vsi dogodki bodo brezplačni.

Brezplačni vodenji v Evropskem tednu mobilnosti

Turizem Ljubljana bo v okviru 21. Evropskega tedna mobilnosti, ki bo letos od 16. do 22. septembra, pripravil brezplačni vodenji: »Ljubljana, zeleno mesto«, ki bo v soboto, 17. septembra, ob 10. uri, in »Vsi zakladi parka Tivoli«, ki bo dan zatem ob 11. uri.

NOVO V LJUBLJANI

Jubilejni Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine na ogled tudi ob Ljubljanici

Kamniški Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine bodo letos jubilejni – praznujejo 50 let. Od 9. do 11. septembra bodo na obronkih Alp ponudili na ogled lepoto, rokodelstvo, spretnost in estetiko oblačil iz preteklosti. Že prej pa si bo mogoče v Galeriji na prostem na Krakovskem nasipu v Ljubljani ogledati utrinke preteklih festivalov na razstavi, ki jo odpirajo jutri, 17. avgusta. Na ogled bo do 16. septembra 2022.

Vse je v naših rokah

Kako se naredi kretnja Ljubljana? Koliko kretenj vsebuje Slovar slovenskega znakovnega jezika? Kdo so naši najuspešnejši gluhi športniki? Odgovore podaja razstava »Vse je v naših rokah«, ki bo na ogled od danes, 16. avgusta, do 17. oktobra 2022 v Galeriji na prostem na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli.

NAMIG ZA IZLET

Nova tematska Pot zelene rege v Vodomčevem gaju

V Vodomčevem gaju v vasi Cerovo blizu Grosupljega je pred kratkim zaživela nova krožna tematska pot z bogatimi naravoslovnimi vsebinami: Pot zelene rege. Dolga je devetsto metrov, povezuje pa različne tipe mokrišč, travnike, mejice, gozdni rob, gnezditvene otoke, nekdanji rečni rokav in kulturne površine na delu kraškega Grosupeljskega polja. 

To so sporočili iz Turizma Ljubljana. (konec)