15.09.2022 ob 11:29
Deli članek
Povečano zanimanje za cepljenje proti covidu-19

Ljubljana (MOREL) – Iz Zdravstvenega doma Ljubljana so sporočili, da opažajo povečano zanimanje pacientov za cepljenje proti covidu-19 z novim cepivom, ki je prilagojeno prvotni različici koronavirusa in koronavirusni različici omikron. Zato naročajo dodatne odmerke cepiva in zagotavljajo dodatno ekipo za cepljenje.

V Zdravstvenem domu Ljubljana bodo z novim cepivom, ki je prilagojeno omikronski podrazličici BA.1. in je registrirano za poživitvene odmerke, prvič cepili popoldne, na voljo imajo 480 odmerkov, dodatne odmerke so naročili.

Cepljenje proti covidu-19 izvajajo vsak četrtek popoldne (med 12.30 in 20. uro) in vsak petek dopoldne (med 7. in 14. uro) v enoti Center na Metelkovi ulici 9. V tem terminu zagotavljajo dodatno ekipo za cepljenje, v kolikor bo potrebno, bodo svoje zmogljivosti povečali.

Na cepljenje se je treba naročiti preko spletne strani ZD Ljubljana. Če spletno naročanje ni mogoče, pacientu lahko po telefonu pomagajo na recepciji ZD Ljubljana-Center ali pri osebnem zdravniku. Za prihodnji teden imajo še proste termine za cepljenje. V cepilnem centru so poleg novega cepiva na voljo vsa druga cepiva proti covidu-19. (konec)