15.07.2022 ob 19:57
Deli članek
Več potnikov se je peljalo z avtobusi

Ljubljana (MOREL)-  Avtobusi v mestnem javnem linijskem prevozu so prepeljali nekaj manj kot 3,7 milijona potnikov, kar je bilo za tri četrtine več kot pred letom dni.

Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so prepeljali približno 2,2 milijona potnikov. To je bilo za polovico več kot v prejšnjem maju. Pri tem so opravili približno 42,9 milijona potniških kilometrov oz. v isti primerjavi za 79 % več.

Vlaki so prepeljali več kot 1,3 milijona potnikov, kar je bilo skoraj za tretjino več kot v prejšnjem maju. Pri tem so opravili 73,7 milijona potniških kilometrov, kar je bilo v isti časovni primerjavi za 74 % več.

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je odpotovalo ali na to letališče pripotovalo 84.900 potnikov, kar je bilo skoraj šestkrat toliko kot v prejšnjem maju. Tudi blagovni promet na omenjenem letališču je bil večji; pretovorjenih je bilo namreč več kot 1.000 ton blaga oz. v isti časovni primerjavi za 12 % več. 

V slovenskih pristaniščih so v maju našteli skoraj 11.000  potnikov, kar je bilo bistveno več kot pred letom dni, ko so našteli 11 potnikov. V ladijskem prometu je na letni ravni priplulo ali odplulo več ladij, in sicer za tretjino več.
To so sporočili iz SURS. (konec)