07.12.2021 ob 09:59
Deli članek
Američanom odsvetujejo potovanja v tujino tudi v Evropo

Washington (MOREL/FoNet) - Ameriške oblasti so danes pozvale državljane, naj se pred prihajajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki ter epidemiološkimi grožnjami po pojavu nove različice koronavirusa  izogibajo potovanju v ducat držav, vključno v Francijo in  na Portugalsko.

"Izogibajte se potovanjem v Francijo," je ameriškim državljanom priporočil State Department. Med evropskimi državami so na seznamu držav, kamor odsvetujejo potovanje  poleg Francije in Portugalske  še Ciper, Andora in Lihtenštajn.

Po podatkih ameriškega Centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (CDC) so trenutne epidemiološke razmere v Franciji takšne, da se lahko celo popolnoma cepljeni potniki  okužijo ali širijo virus." Francija je po tem, ko  v državi znova dnevno beležijo več deset tisoč na novo okuženih ljudi, sinoči uvedla nove omejitve: zapiranje diskotek in nočnih lokalov za štiri tedne, okrepila sanitarne protokole v šolah in pospešila cepljenje oseb, starejših od 60 let.

Portugalska, čeprav ima najvišjo precepljenost v Evropi s 87 odstotki celotne populacije, je prejšnji teden ponovno uvedla nadzorne ukrepe – od potrdil za covid do nošenja mask, hkrati pa je začela novo akcijo imunizacije. (konec)