28.06.2021 ob 16:43
Deli članek
Dostavili stotega robota za razkuževanje

Bruselj (MOREL) Danes zaznamujemo dostavo stotega robota za razkuževanje v okviru ukrepov Evropske komisije za pomoč bolnišnicam v EU pri soočanju s posledicami pandemije COVID-19. Stoti robot za razkuževanje bo dostavljen bolnišnici Bagdasar-Arseni v Bukarešti, v prihodnjih dneh pa bo robote prejelo še šest romunskih bolnišnic.

Evropska komisija je robote za razkuževanje podarila že dvaindvajsetim državam, med drugim tudi Sloveniji. Z dostavami bo nadaljevala do jeseni, pri čemer je cilj, da se dostavi 200 robotov za razkuževanje bolnišnicam v EU, ki so izkazale interes za to tehnologijo. S pomočjo razkuževalnih robotov lahko bolnišnice zagotovijo sterilno okolje, ne da bi zaposlene izpostavljale nepotrebni nevarnosti. Robot standardno sobo razkuži z ultravijolično svetlobo v petnajstih minutah.

Ukrep omogoča Instrument za nujno pomoč. Bolnišnice v EU, ki zdravijo obolele za COVID-19, lahko še vedno izrazijo interes za robote za razkuževanje s pomočjo spletnega obrazca. To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)