19.10.2021 ob 22:41
Deli članek
Evropska komisija sprejela delovni program za leto 2022

Bruselj (MOREL)- Evropska komisija je danes sprejela delovni program za leto 2022, v katerem je določila naslednje korake svojega drznega programa za preoblikovanje Evrope po pandemiji COVID-19, da bo bolj zelena, pravična, digitalna in odporna. Delovni program Komisije vsebuje 42 novih pobud politik za vseh šest glavnih ambicij iz političnih usmeritev predsednice Ursule von der Leyen in izhaja iz njenega letošnjega govora o stanju v Uniji.

Poleg tega odraža tudi izkušnje, pridobljene med doslej najhujšo krizo, ki jo je povzročila pandemija, in v skladu s predlogom, naj bo leto 2022 evropsko leto mladih, posebno pozornost posveča mladim generacijam.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je povedala: »V preteklem letu smo dokazali, s kakšnimi izzivi se lahko soočimo in kaj lahko dosežemo, če ukrepamo skupaj. Prihodnje leto moramo nadaljevati v istem duhu, na primer s tem, da izvajamo svoje politike za podnebno nevtralnost v Evropi do leta 2050, da oblikujemo svojo digitalno prihodnost, da okrepimo svoje edinstveno socialno tržno gospodarstvo ter da ščitimo svoje vrednote in interese, tako doma kot v tujini. Skupna zmogljivost dolgoročnega proračuna EU in instrumenta NextGenerationEU v skupnem znesku 2018 milijard evrov bo podprla izgradnjo boljše in sodobnejše Evrope.« To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)