27.08.2021 ob 14:45
Deli članek
Hojs bi znova preganjal migrante

Hojs brez mame in lenuhov, kot je označil policiste

Ljubljana (MOREL)- Slovensko predsedstvo sklicuje izredno zasedanje ministrov EU za notranje zadeve o trenutnih razmerah v Afganistanu. Zasedanje, ki ga bo vodil (ne)odstopljeni minister za notranje zadeve Aleš Hojs, bo 31. avgusta 2021 ob 13. uri v Bruslju.

»Želimo si poenotiti stališče EU glede odziva na morebiten vpliv tamkajšnjih razmer na migracijske in varnostne razmere v EU,« je napovedal (ne)odstopljeni minister Hojs. Da bi zagotovili usklajen pristop in enotno komunikacijo, si bo slovensko predsedstvo na zasedanju prizadevalo za sprejetje skupne izjave ministrov EU za notranje zadeve. Ob tem je Hojs še dejal: »Cilj je tudi oblikovati nabor ukrepov, ki bi pomagali preprečiti ponovitev scenarija iz leta 2015, ko so se države članice soočile z velikim migracijskim pritiskom.« 

Na zasedanje so poleg ministrov držav članic vabljeni tudi predstavniki Evropske komisije, Evropske službe za zunanje delovanje, agencij Frontex in Europol, Evropskega azilnega podpornega urada ter Koordinatorja EU za boj proti terorizmu. To so sporočili iz notranjega ministrstva. (konec)