09.02.2022 ob 16:34
Deli članek
Od Janše končno padlo le nekaj pozitivnega

danska-kraljica Margareta-II

Ljubljana, Kopenhagen, Madrid (MOREL/FoNet)- Predsednik slovenske vlade Janez Janša je končno le dosegel pozitivno točko. Namesto, da bi se pojavil na celjskem sodišču, kjer mu sodijo zaradi razžalitve dveh novinark, so iz njegovega kabineta poslali sporočilo, češ da je bil na testu za okužbo z koronavirusom pozitiven. Ker potrdilo o tem še ni potrjeno, da je verodostojno, potem ni mogoče z  zagotovostjo trditi, da je končno iz njega le prišlo nekaj pozitivnega.

Iz Danske pa je prišla novica, da je danska  89- letna kraljica Margareta II. v osami v Kopenhagnu, Kot  so sporočili iz kraljeve palače je okužena z koronavirusom in da ima le blaga znamenja okužbe. Kraljica je bila cepljena.

Tudi španski kralj Filip II se je okužil z koronavirusom, čeprav je bil cepljen.  Iz kraljevske palače so sporočili, da ima 54- letni kralj le blaga znamenja okužbe in da bo sedem dni v osami. Kraljica  Letizia nima znamenj okužbe. 

Ker je v Španiji 90 odstotkov prebivalcev, starejših od 12 let, cepljenih z dvema odmerkoma, je vlada začela blažiti omejevalne ukrepe, ki so bili povezani s pandemijo. (konec)