11.01.2022 ob 14:24
Deli članek
Organizirajo okrogle mize za izbrance

Bruselj (MOREL)- Med 7. in 9. januarjem 2022 je na Evropski akademiji v Natolinu na Poljskem v okviru konference o prihodnosti Evrope potekala tretja okrogla miza, ki je bila namenjena podnebnim spremembam, okolju in zdravju. 

Okrog 200 udeležencev in udeleženk iz vseh držav EU je sprejelo 51 priporočil o izzivih Evrope na področju podnebja, okolja in zdravja. O njih bo potekala razprava na plenarnem zasedanju konference, ki se je bodo med drugim udeležili evropski državljani ter predstavniki nacionalnih oblasti in evropskih institucij. Naslednje plenarno zasedanje bo potekalo v Strasbourgu 21. in 22. januarja 2022.

Prvi dve okrogli mizi lani sta bili namenjeni pogovorom o varovanju okolja in zdravja, trajnostnim vidikom gospodarstva in potrošnje ter skrbi za vse.

Evropski državljani in državljanke so vabljeni, da še naprej prispevajo svoje izkušnje in zamisli o prihodnosti Evrope na večjezični digitalni platformi konference o prihodnosti Evrope. To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)