04.08.2021 ob 09:00
Deli članek
Umrl Miroslav Lazanski

Beograd (MOREL/FoNet)- Srbski veleposlanik v Rusiji Miroslav Lazanski je nepričakovano umrl v 71 letu starosti, so danes potrdili v srbskem zunanjem ministrstvu.. Lazanski je bil novinar, vojaško-politični komentator in pisatelj. Rodil se je 18. septembre 1950 v Karlovcu, kjer je končal tudi osnovno šolo. Srednjo šolo je končal v Trebinju, v Zagrebu pa pravno fakulteto.

Kot novinar je pisal za časopise Polet, Vijesnik, Danas in Start. Februarja leta 1991 se je preselil v Beograd, kjer je začel pisati za dnevnik Politika. Poleg tega je objavljal v Politiki ekspres, NIN, Večernje novosti, zagrebški Start, Katimerini, Diamond weekly in Securitarian. Napisal je sedem knjig in je bil avtor več deset televizijskih serij. Poročal je iz bojišč v Afganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanonu, iz iraško- iranske vojne, med vojaško operacijo Puščavska nevihta, ter iz vojaških spopadov v Bosni in Hercegovini, Sloveniji, na Kosovu in Libiji.

Na volilni listi kandidatov Srbske napredne stranke za poslance v srbski skupščini na volitvah leta 2016 je kandidiral kot nestrankarska osebnost na listi, ki jo je vodil Aleksander Vučič. Za veleposlanika Srbije v Moskvi je bil imenovan julija 2019. (konec)