18.07.2021 ob 19:50
Deli članek
Velja  uredba o nadzoru in skladnosti proizvodov

Thierry Breton

Bruselj (MOREL)- Konec minulega tedna se je začela v celoti uporabljati uredba o nadzoru in skladnosti proizvodov. Nova pravila zagotavljajo, da so proizvodi na trgu EU skladni z zakonodajo Unije in ustrezajo varnostnim in javnozdravstvenim zahtevam.  

»Zaradi naraščajoče spletne prodaje in kompleksnosti naših dobavnih verig, je ključnega pomena, da zagotovimo, da so vsi proizvodi na našem enotnem trgu varni in v skladu z zakonodajo EU. Uredba bo pomagala zaščititi potrošnike in podjetja pred nevarnimi proizvodi in izboljšala sodelovanje med nacionalnimi oblastmi in carinskimi organi, da nevarni proizvodi ne bodo dani na enotni trg,« je dejal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Uredba se bo uporabljala za širok nabor proizvodov, ki so zajeti v 73 zakonodajnih aktih. V skladu z uredbo bodo lahko med drugim pristojni organi izvajali inšpekcijske preglede na kraju samem in proizvode nakupovali pod skrivno identiteto.  To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)