02.08.2021 ob 10:55
Deli članek
ZDA se ne bodo ponovno zapirale

Anthony Fauci

 

Washington (MOREL/FoNet)- Združene države Amerike se ne bodo ponovno zapirale, da bi preprečile širjenje koronavirusa, vendar se bodo razmere poslabšale, saj se sev delta koronavirusa hitro širi, kar povečuje število na novo okuženih, predvsem necepljenih oseb, je povedal glavni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni Anthony Fauci. 

V intervjuju za ameriško televizijsko mrežo ABC je dejal, da bi bil že dovolj, če bi bil še kakšen  odstotek Američanov več cepljenih, bi se izognili karanteni.  Dodal je, da to sicer ne bi zadostovalo, da bi premagali pandemijo, vendar pa bi bilo dovolj, da se ne bi vrnili v stanje, ki so ga doživeli minulo zimo.

Povprečno število na novo okuženih na dan se je v zadnjih desetih dnevih podvojilo, v številnih ameriških državah pa hitro raste tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično pomoč. 

Cepiva so sedaj dostopna vsem osebam starejšim od 12 let. Da bi povečali število cepljenih pa niso mogli motivirati ljudi tudi z denarnimi nagradami, avtomobili in drugimi spodbudami. V državi je 100 milijonov ljudi, ki bi se lahko cepili, vendar pa se nočejo, je opozoril Anthony Fauci.  Okoli 58 odstotkov Američanov je bilo cepljenih z najmanj eno dozo cepiva. (konec)