10.07.2022 ob 10:36
Deli članek
Golob odhaja na učno uro v Nemčijo?!

Ljubljana (MOREL)- Predsednik vlade Robert Golob bo v torek na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji, kjer se bo v Berlinu srečal z gostiteljem, zveznim kanclerjem Olafom Scholzem. Gre za prvi bilateralni obisk predsednika vlade Goloba v tujini, spremljal ga bo minister za infrastrukturo Bojan Kumer.

Osrednja tema pogovorov bo izmenjava pogledov o aktualnih razmerah, ki so na dnevnem redu voditeljev EU ter o možnostih nadaljnjega sodelovanja med državama. Med aktualnimi evropskimi temami bodo v ospredju odziv EU na dogajanje v Ukrajini ter z njim povezana problematika energetske in prehranske varnosti. Sogovornika se bosta dotaknila tudi vprašanj širitve EU na Zahodni Balkan in implementacije sklepov junijskega zasedanja Evropskega sveta, zlasti ukrepov za zagotovitev tesnejšega sodelovanja na področju energije med državami članicami.
Zvezna republika Nemčija je ena najpomembnejših držav partneric na vseh ravneh in najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije. Zadnji obisk slovenskega premierja v Berlinu je bil 12. oktobra 2018. To so sporočili iz kabineta predsednika vlade. (konec)