14.09.2022 ob 23:50
Deli članek
Obstaja možnost spopada med Rusijo in ZDA

Washington (MOREL/FoNet) - Če bi Združene države Amerike začele Kijevu dobavljati balistične rakete ATACMS z dosegom do 300 kilometrov, bi to pomenilo neposredno vmešavanje v vojaški spopad z Rusijo, je za Sputnik izjavil ruski veleposlanik v Washingtonu l Anatolij Antonov.

Kot je dejal, bi se v primeru, da bi Kijev dobil takšno orožje od ZDA, velika ruska mesta, pa tudi objekti ruske industrijske in prometne infrastrukture znašli v območju možnega uničenja. Tak scenarij bi pomenil neposredno vpletenost Združenih držav Amerike v vojaški spopad z Rusijo, je dejal ruski veleposlanik. Antonov je dodal, da Rusija verjame, da zahodni pokrovitelji Kijeva ne bodo pristali na mirno rešitev ukrajinskega konflikta in  bodo Ukrajino še naprej spodbujali k novim samomorilnim avanturam.

Pred tem so mediji poročali, da je Kijev Washington zaprosil za rakete dolgega dosega, vključno s taktičnimi balističnimi raketami zemlja-zemlja (ATACMS), pa tudi za tanke, brezpilotna letala, topniške sisteme, protiladijske rakete Harpoon in 2000 raket Himars. (konec)