22.07.2022 ob 10:32
Deli članek
Pahor v začetku avgusta potuje v Turčijo

Ljubljana (MOREL)- Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo na povabilo predsednika Republike Turčije Recepa Tayyipa Erdogana 9. in 10. avgusta mudil na državniškem obisku v Republiki Turčiji.

Obisk predstavlja nadaljevanje političnega dialoga, utemeljenega v deklaraciji o strateškem partnerstvu, ki sta jo 3. marca 2011 podpisala predsednika vlad obeh držav Borut Pahor in Recep Tayyip Erdogan ter potrjuje obojestranski interes za nadaljnjo krepitev sodelovanja na vseh področjih skupnega interesa. Hkrati bo obisk priložnost za izmenjavo ocen o vojni v Ukrajini in mnenj v zvezi z nadaljnjim razvojem odnosov med EU in Turčijo ter o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v okviru državniškega obiska sestal z gostiteljem, predsednikom Republike Turčije Recepom Tayyipom Erdoganom in na njegovo posebno povabilo nagovoril udeležence letnega posveta turških diplomatov, na temo globalnih varnostnih izzivov po napadu Rusije na Ukrajino. To so sporočili iz kabineta predsednika države. (konec)