25.11.2022 ob 09:48
Deli članek
V Kijevu obnovili oskrbo z vodo

Kijev

Kijev (MOREL/FoNet) – Ukrajina je obnovila oskrbo z vodo v Kijevu po ruskih raketnih napadih po vsej državi, komunalna podjetja pa se trudijo v celoti obnoviti oskrbo z električno energijo v prestolnici po močnih raketnih napadih na ukrajinsko infrastrukturo, ko so izpadi elektrike povzročili prekinitev vodooskrbe.

Brez elektrike je bilo kar 70 odstotkov mesta, je na Telegramu sporočil župan Kijeva Vitalij Kličko in navedel, da komunalne službe nenehno delajo na sanaciji škode. Oskrba Kijeva z električno energijo je odvisna tudi od stabilnosti celotnega energetskega sistema v Ukrajini, je dejal župan.

Ukrajinske oblasti so pred tem sporočile, da so ruske sile v sredo na Ukrajino izstrelile okoli sedemdeset raket in brezpilotnih letal, tarče pa so bili večinoma energetski objekti, je spomnil Reuters. V četrtkovem ruskem obstreljevanju Hersona je bilo ubitih sedem ljudi, dvajset ljudi pa je bilo ranjenih v požaru, ki je zajel bombardirani nebotičnik, je povedal regionalni guverner Jaroslav Janušević. (konec)