05.11.2017 ob 10:30
Deli članek
Marinko najboljši na prvem državnem prvenstvu v Štirinajstici za seniorje

Od leve proti desni: Mihael Štrucl, Tadej Zelič, Jožko Marinko in Andrej Pogačnik

Kranj, 5. november 2017 (MOREL) – V soboto je v prostorih biljardnice Break v Kranju potekalo državno prvenstvo v Štirinajstici za seniorje. Tekmovanje je imelo še poseben naboj, saj se je ta disciplina igrala sploh prvič v kategoriji seniorjev, prvi državni prvak pa je postal Jožko Marinko (Klub biljardistov Ljubljana: KBL).
Državnega prvenstva se je udeležilo devet prekaljenih »starih mačkov«, ki so tekmovali po sistemu dveh kvalifikacijskih skupin z izločilnimi boji najboljših štirih. Kot je zdaj že običaj na tekmovanjih veteranov je organizator tekmovanja, v izogib utrujenosti, vse udeležence pogostil z izdatno malico. Tako okrepljeni so se podali v medsebojne obračune in po slabih desetih urah smo dobili polfinaliste državnega prvenstva: iz skupine so se uvrstili: Jožko Marinko (Klub biljardistov Ljubljana: KBL), Mihael Štrucl (BK Gomes), Tadej Zelič (BK Fit-Fit) in Andrej Pogačnik (BK Goren'c).
Prvi polfinale je bil med Marinkom in Štruclom, drugi pa med Zeličem in Pogačnikom, končala pa sta se s podobnim končnim izidom. Marinko je s 75:46, Zelič pa 75:45.
V finalu je član KBL prestavil v višjo prestavo in osvojil naslov državnega prvaka z rezultatom 75:30. Marinko je tako postal prvi seniorski državni prvak v nadaljevalni Štirinajstici. Glede na njegovo bogato in zlato kariero v članski konkurenci si težko zamislimo boljšega prvega nosilca tega prestižnega naslova. Prav njemu je tudi pripadel najvišji niz prvenstva (17). (konec) mg