18.12.2017 ob 17:14
Deli članek

Ljubljana, 18. december 2017 (MOREL)- To soboto in nedeljo se   končalai državna prvenstva v ekipni, ženski in mladinski kategoriji. Ekipno prvenstvo je potekalo v biljardnici Direkt (Tbilisijska cesta 83, Ljubljana), tekmovanja pa se je udeležilo osem ekip trojk. Skupinsko razigravanje je dalo naslednje polfinalne tekme.

Ekipa »Trijo Adijo« (Matej Michler, Blaž Resnik in Miha žagar) se je v prvem polfinalu pomerila z ekipo »Babuške« (Klemen Gradišnik, Ana Gradišnik, Nino Porič), v drugem pa so se »Frizerji« (Mitja Gradišnik, Matej Brajkovič, Midhat Muminović) udarili z ekipo »The good, the bad and the ugly« (Jan Hvalec, Klemen Šorak, Jure Potočnik). Babuške so zmagale z rezultatom 10:3, Frizerji pa z rezultatom 10:2.V finalu je ekipa Babušk upravičila vlogo favorita in z rezultatom 10:5 osvojili naslov ekipnega državnega prvaka.
V nedeljo prav tako ni manjkalo športnega dogajanja. V biljardnici Kaval je potekalo državno prvenstvo v devetki za ženske in mladince. V ženski kategoriji je  bilo  sedem tekmovalk. Po kvalifikacijski skupini in izločilnih bojih polfinala in finala je naslov prvakinje osvojila Ana Gradišnik (BK Gomes), podprvakinja je postala Maruša Premru (BK Kaval Premium), tretji mesti pa sta si razdelili Gala Knez (Klub biljardistov Ljubljana) in Maja Globočnik (BK Break).
Istočasno in na istem mestu je potekalo tudi mladinsko tekmovanje za mlajše dečke (U-17). Naslov državnega prvaka je osvojil David Furlan (BK Direkt), ki je bil za malenkost boljši od klubskega kolega Lorisa Kulenovića. Tretji mesti sta si razdelila Aljaž Papež in Matic Rotar (oba BK Direkt). To je bilo prvo uradno tekmovanje za dotične in veseli nas, da so tekmovanje toplo pozdravili.
Prav tako je bilo dogovorjeno nadaljevanje ženske in mladinske lige v sezoni 2018, kar nas še posebej veseli.

Sezona je zaključena, mi pa val lahko samo še zaželimo vesele in mirne praznike ter srečno in zdravo Novo leto 2018. To so sporočili iz BILJARDNA ZVEZA SLOVENIJE. (konec)