19.02.2018 ob 09:35
Deli članek

Maribor, 19. februar 2018 (MOREL)- V prostorih biljardnice Devetka, v Mariboru, je v soboto potekal 2. turnir mladinske lige (U-19) sezone 2018. Mlade biljardiste je prihodu starosta štajerskega biljard Aleš Pečečnik pogostil z izbranim pekovskim pecivom.Tekmovanja se je udeležilo osem tekmovalcev, od tega jih je bilo sedem iz Ljubljane. Razveselil je tudi prvenstveni nastop novega najmlajšega v karavani že sicer mladih. Za biljardno mizo je stopil tudi osem letni David Gradišnik iz BK Direkt.

Tekmovanje je prvič postreglo s postavljenima nosilcema in sicer sta finalista prvega tekmovanja Aljaž Papež in David Furlan zasedla vsak svoji mesti v skupini A in B. Preostalih šest tekmovalcev pa se je z žrebom razdelilo v njuni skupini.

Skupinski del je postregel z večjim presenečenjem! Mladi Blaž Rus (BK Direkt), ko je z rezultatom 3:2 premagal favoriziranega Aljaža Papeža in tako z dvema zmagama zasedel celo prvo mesto v skupini! Prav tako se je dobro odrezal domači up Alex Rojko, ki je v »skupini smrti« ponovno zasedel nehvaležno tretje mesto, a iz tekmovanje v tekmovanje kaže nedvomen napredek. Iz skupin so v polfinale napredovali: Blaž Rus, Aljaž Papež, David Furlan in Matic Rotar (vsi BK Direkt).
Skupinski »zdrs« Aljaža je seveda pomenil, da sta se že v polfinalu pomerila prva nosilca tekmovanja (4:1 za Papeža), v drugem pa sta se pomerila Blaž in Matic (4:2 za Matica).
V finalu je Aljaž upravičil vlogo nosilca ter potrdil dobro igro tekmo celega turnirja. Z rezultatom 4:2 je premagal kolega in soseda Matica, se veselil svoje prve turnirske zmage in prevzel prvo mesto na ranking lestvici mladincev.

Uvrstitve:
1. mesto: Aljaž Papež (BK Direkt)
2. mesto: Matic Rotar (BK Dirket)
3. mesto: Blaž Rus (BK Direkt)
3. mesto: David Furlan (BK Direkt)
5. mesto: David Gradišnik (BK Direkt)
5. mesto: Alex Rojko (BK Devetka Maribor)
7. mesto: Evan Pirc (BK Direkt)
7. mesto: Loris Kulenović (BK Direkt)


To je sporočil Mitja Gradišnik. (konec)