08.07.2024 ob 19:55
Deli članek
Na čelu bo Anita Lacmanović

Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP Adriatics

Ljubljana (MOREL)-  SAP, vodilno podjetje na področju poslovne programske opreme, je za izvršno direktorico SAP Adriatics imenovalo Anito Lacmanović. Lacmanovićeva bo odgovorna za oblikovanje in izvajanje strategije podjetja z osredotočanjem na pospeševanje migracije v oblak ter zagotavljanjem podpore obstoječim in potencialnim strankam v Sloveniji in na Hrvaškem na njihovi poti digitalne preobrazbe.

Anita Lacmanović je del ekipe SAP že od leta 2017, ko se je podjetju pridružila kot izvršna prodajna predstavnica za Hrvaško, kariero znotraj podjetja pa je nadaljevala kot vodja področja Customer Experience za Jugovzhodno Evropo. Zadnja tri leta je kot generalna direktorica SAP Hrvaška pomembno prispevala k širitvi poslovnih aktivnosti na hrvaškem trgu. S 1. junijem je Anita Lacmanović prevzela vodenje SAP Adriatics – enote, ki vključuje Slovenijo in Hrvaško. Do tedaj je SAP Slovenija, vse od začetka leta 2021, vodil nekdanji generalni direktor Marko Drev, ki je imel v preteklih letih ključno vlogo pri izjemni širitvi SAP- jeve tržne prisotnosti. Po več kot treh letih uspešnega delovanja se je Drev odločil za novo, vznemirljivo karierno priložnost.

"Zelo sem vesela vloge, ki mi omogoča, da stranke podpiram pri gradnji uspešnih podjetij in doseganju njihovih ciljev z uporabo najsodobnejših SAP tehnologij v oblaku. Pri tem imam vedno v mislih, da ima vsaka stranka svojo pot digitalne preobrazbe in svoj ritem sprememb, zato se skupaj s partnerji vsakega primera lotimo z individualnim pristopom. V tem kontekstu moj cilj je in ostaja – prispevati k razvoju in širitvi tako slovenskega kot hrvaškega trga s pomočjo izjemnih ekip v zdravih okoljih, ki temeljijo na sodelovanju, razumevanju in ustvarjanju priložnosti za rast," je povedala Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP Adriatics. Novoimenovana generalna direktorica SAP Adriatics ima več kot 15 let izkušenj na vodstvenih položajih.

Rodila se je v Šibeniku in več kot 30 let živela na Dunaju, svojo poklicno pot pa je začela pri družbi Hewlett Packard Austria, kjer je opravljala tudi vlogo vodje prodajnih kanalov za vzhodno Evropo. Po vrnitvi na Hrvaško je opravljala različne vodstvene funkcije v maloprodaji in e-trgovini. Vodila je dve zagonski podjetji v lasti M SAN in Fortenova Group, pri čemer se je osredotočala na povečevanje dobička, tržnega deleža in operativne učinkovitosti, ter skrbela za izkušene, zagnane in visoko usposobljene ekipe. Da bi ostali korak pred hitro spreminjajočimi se zahtevami trga, se nameravajo v družbi SAP še naprej osredotočati na to, da postanejo številka ena med poslovnimi aplikacijami in orodji umetne inteligence za podjetja. To nameravajo doseči z zagotavljanjem celovite podpore obstoječim ter novim strankam iz zasebnega in javnega sektorja pri preoblikovanju njihovih dejavnosti in procesov ter odkrivanju prednosti digitalizacije. S sodelovanjem z organizacijami iz 26 različnih panog programski velikan zagotavlja orodja in strokovno znanje, potrebno za prilagajanje spremembam. (konec)