01.06.2018 ob 19:00
Deli članek

Ljubljana, 31. maj, 2018 (MOREL)- Motokrosisti se bodo ta konec tedna v Veliki Britaniji, na prizorišču lanskega pokala narodov, devetič letos pomerili za točke svetovnega prvenstva. V kategoriji MXGP bosta tekmovala predstavnika AMZS Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki se po dveh tednih premora veselita nove dirke za svetovno prvenstvo.Velika Britanija ima bogato zgodovino motokrosa in je dežela svetovnih prvakov. V zgodovini je naslove osvojilo kar pet njihovih motokrosistov, ki imajo skupno osem naslovov. Tudi v nedeljo bo na progi kar nekaj svetovnih prvakov, ki so naslove osvojili v zadnjih letih, med njimi Tim Gajser, ki se še posebej veseli te dirke. Lani se je na progi Matterley Basin odlično odrezal na reprezentančni dirki za pokal narodov, v sezoni 2016 pa je zmagal na dirki kategorije MXGP. Takrat je slavil pred Nemcem Naglom in Francozom Paulinom. »Proga mi je zelo všeč, rad tekmujem v Matterley Basinu, zato se veselim te tekme. Najbolj pomembno bo, da se bom sprostil in užival, tako, kot sem v Nemčiji, ali pa še bolj. Komaj čakam!« ja povedal dobro razpoloženi Gajser, ki si je z drugim mestom na zadnji dirki okrepil samozavest in zaupanje. Osvojil je pomembnih štiriinštirideset točk, največ v letošnji sezoni, kar ga je v seštevku prvenstva popeljalo na šesto mesto. Gajser si želi še više, saj je dokazal, da je ujel priključek z najboljšimi in se lahko znova enakovredno kosa za najvišja mesta.

Klemen Gerčar letos še vedno lovi uvrstitev med dobitnike točk. »Komaj čakam novo tekmo na trdi podlagi. Glede na to, da imam dobro popotnico iz Nemčije in da poznam angleško progo, res upam in si močno želim končno priti med prvo dvajseterico. Dal bom vse od sebe. Upam, da mi bo uspelo,«

Letos neustavljivi Nizozemec Jeffrey Herlings bo v nedeljo lovil novo zmago v svetovnem prvenstvu, med tem ko je njegov ekipni sotekmovalec, Italijan Antonio Cairoli na zadnjih dirkah nekoliko popustil in ni bil prepričljiv, kot na začetku sezone. Krog tekmovalcev, ki se borijo za uvrstitev na zmagovalni oder, je širok, Kar nekaj je motokrosistov, ki so se trenutno spodobni uvrstiti med najboljše tri. Poleg našega predstavnika Tima Gajserja mednje sodijo tretje uvrščeni tekmovalec v prvenstvu, Belgijec Clement Desalle ter francoska motokrosista Gautier Paulin in Romain Febvre.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 18.10, dirka pa bo v nedeljo ob 15.15 in 18.10. To je sporočilla Andreja Prel, vodja področja avto-moto šport Avto-moto zveza Slovenije. (konec)