15.10.2023 ob 08:55
Deli članek
Brez poraza še tri ekipe

Kema Puconci I - Maribor

 

Ljubljana (MOREL)- V 1. SNTL za moške so po dveh odigranih krogih brez poraza še tri ekipe. Aktualni državni prvak Maribor je v gosteh s 4:0 premagal Kemo Murexin I, novomeški ŠD SU je bil doma s 4:1 boljši od Tempa, Savinja I pa je v Mengšu kot domačin slavila s 4:0. Do pomembne zmage v boju za obstanek je proti Kajuh-Slovanu v gosteh prišla Krka, prav tako v gosteh pa je s 4:1 proti Fužinar Inter Diskont I zmagala tudi Mura Sobota I.

Državni prvaki so na neugodnem gostovanju v Puconcih prišli do svoje druge zmage. V igri dvojic sta Gregor Komac in Tomaž Roudi s 3:2 premagala Damjana Zelka in Tomaža Pelcarja. Tudi v posamičnih dvobojih so bili boljši Mariborčani, s 3:0 sta do zmag proti Zelko oziroma Pelcarju prišla Matevž Črepnjak in Roudi, več dela, da je zlomil odpor Luke Norčiča pa je imel Komac, ki je slavil s 3:2.

Že v začetku tedna je ŠD SU doma po dveh posamičnih zmagah Uroša Slatinška in eni Jure Slatinška, ki sta bila uspešna tudi v igri dvojic, premagal Velenjčane. Za Tempo je do zmage proti Marku Gazvodi prišel le Patrik Videc. Za Velenjčane sta igrala še Tadej Vodušek in Andrej Godec.

Najmlajša ekipa v prvi moški namiznoteniški ligi, Savinja I, je po zmagi v Murski Soboti v uvodnem krogu, premagala še Mengeš. Ker po katastrofalnih poplavah v Lučah dvorana še ni nared za igranje, so bili Savinjčani domačini v Mengšu. Vendar jih to ni zaustavilo na poti do zmage, kajti po enkrat so zmagali Miha Podobnik, Domen Hohnjec in Brin Vovk Petrovski, Podobnik in Vovk Petrovski pa sta bila uspešna še v igri dvojic. Vse štiri dvoboje so Savinjčani dobili s 3:0. Za Mengšane so igrali Klemen Jazbič, Andraž Avbelj in Luka Jokič.

Najbolj napeto v drugem krogu je bilo na Kodeljevem, kjer je Krka slavila v igri dvojic. Aljaž Šmaljcelj in Neven Karković sta brez izgubljenega niza premagala Andraža Novaka in Bora Brodnjaka. V posamičnih dvobojih sta za goste do zmag prišle še Denis Pintar proti Filipu Mušiću in Matej Mamut proti Brodnjaku ter v odločilni sedmi tekmi še Šmaljcelj, ki je bil boljši od mladega Mušića. Za Kodeljevčane je obe svoji posamični tekmi dobil Novak, ki je bil boljši od Mamuta in Pintarja, eno pa Brodnjak, ki je premagal Šmaljclja.

Na Ravnah so domačini sicer dobili igro dvojic, v kateri sta Kristjan Žigon in Darko Jamšek ugnala Mitjo Horvata in Bojana Ropošo, toda v nadaljevanju so bili boljši Sobočani. Do dveh zmag je prišel Ropoša (Bojan Pavič, Žigon), do ene pa Zafoštnik (Žigon) in Horvat (Jamšek).

Izidi 2. kroga: Kema Murexin I – Maribor 0:4, Kajuh-Slovan – Krka 3:4, ŠD SU – Tempo 4:1, Savinja I – Mengeš 4:0, Fužinar Inter Diskont I – Mura Sobota I 1:4.

Vrstni red: Maribor 4 (8:0), ŠD SU 4 (8:2), Savinja I 4 (8:3), Mura Sobota 2 (7:5), Tempo 2 (5:6), Krka 2 (4:7), Kajuh-Slovan 0 (5:8), Mengeš 0 (1:8).

To je sporočil Miha Štamcar.(konec)