17.04.2024 ob 18:58
Deli članek

Novo mesto (MOREL)- Športno društvo SU Novo mesto je v letošnji sezoni v marsičem že preseglo dosežke minulih sezon. Pred nekaj dnevi so si člani, sicer aktualni državni podprvaki, že tretje leto zapored zagotovili igranje v končnici 1. Slovenske namiznoteniške lige. Dekleta pa so si z 2. mestom v 2. SNTL zagotovila možnost igranja v 1. ligi. A še bolj kot ligaški uspehi članskih ekip so v ŠD SU ponosni na nove uspehe mladih upov, ki napovedujejo svetlo prihodnost tega športa na Dolenjskem.

»Če bi nas vprašali na kaj smo najbolj ponosni, bi vam odgovorili, da to niso medalje, državni naslovi, mednarodni uspehi in številne nagrade. Najbolj ponosni smo na to, da smo na naš številni podmladek uspeli prenesti ljubezen do športa, pomembnost sodelovanja in medsebojnega spoštovanja,« sporočajo SU-jevci.

Na kadetskem državnem prvenstvu sta blesteli sestri Neja in Neža Gazvoda, ki sta osvojili dva državna naslova. Neža Gazvoda je postala državna prvakinja posamezno, Neja Gazvoda pa je državna prvakinja v mešanih dvojicah s soigralcem Aleksom Korenom. Vice prvakinja posamezno je bila Neja Gazvoda, druga je bila tudi Neža Gazvoda z Aleksandrom Miščevičem v mešanih dvojicah, skupaj pa sta osvojili tudi drugo mesto v kategoriji dvojic.

Na tekmovanju pa so nastopili tudi mlajši kadeti in kadetinje. Najvišje se je uvrstila Karin Slatinšek, ki je osvojila 5. mesto, Neja Košir je pristala na 9. mestu, Miha Čadonič pa je osvojil 33. mesto.»Zelo sem zadovoljen z izkupičkom na državnem kadetskem prvenstvu in ponosen na viden napredek v igri naših mladih upov. Dobro delo se obrestuje,« je dejal trener Uroš Slatinšek.

Igralci ŠD SU so se pred kratkim udeležili tudi mednarodnega tekmovanja 23rd Raiffeisen Youth Championships v avstrijskem Linzu, kjer je nastopalo 85 ekip, 380 igralk in igralcev iz 16 držav. SU-jevci so tu igrali vseh pet dni in pridobili številne mednarodne izkušnje, ki jim bodo v prihodnje prišle še kako prav. Lana Slatinšek je v svoji kategoriji osvojila tretje mesto in si priigrala bronasto medaljo, Neža in Neja Gazvoda, Neja Košir in Karin Slatinšek so se uvrstile od 9. do 16. mesta

Dekleta ŠD SU so osvojila 2. mesto v 2. SNTL, katero jim daje možnost napredovanja tudi v 1. SNTL za ženske. Fantje so osvojili zastavljen cilj in se tretje leto zapored uvrstili v playoff, kjer se bodo pomerili z aktualnimi državnimi prvaki ŽNTK Maribor. Prva tekma bo v sredo, 8. maja. »Kar se tiče lige, smo zadovoljni z osvojitvijo tretjega mesta in uvrstitvijo v končnico. V prvi polfinalni tekmi nas čaka ponovitev lanskoletnega finala, kjer smo igrali z Mariborčani. Vsi se med sabo dobro poznamo, zato verjamem, da bo tekma na visokem nivoju,« pravi Slatinšek. Ne ve se še, ali bo prva tekma, ki je na sporedu 8. maja, v Novem mestu ali v gosteh, saj imajo Mariborčani kot drugo uvrščeni prvi pravico do izbire lokacije.

Poleg končnice v 1. SNTL bodo SU-jevci nastopili še na dveh državnih prvenstvih – za mlajše kadete in kadetinje ter DP mladince in mladinke, ki sledi že ta konec tedna in kjer Novomeščani ponovno ciljajo na visoka mesta. »Vsi se pripravljajo z dodatnimi treningi in verjamem, da nam tudi tokrat kakšna medalja na uide,« je prepričan Uroš Slatinšek. Ne le igralci, tudi celoten tim ŠD SU se vsako leto večkrat izkaže v vlogi organizatorja kakšnega od tekmovanj. Tako so pred kratkim v Športnem centru Livada SU-jevici organizirali Odprto prvenstvo Novega mesta v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo več kot 160 igralk in igralcev. »Poleg organizacije na najvišjem nivoju, so nam nasmeh na obraz narisali tudi naši najmlajši, ki so pokazali velik napredek in osvojili veliko medalj,« sporočajo iz društva. Organizacijski tim pa že pripravlja program za Super počitnice, kjer bodo otrokom od 6. do 11. leta omogočili počitniško športno zabavno druženje. To je sporočila Sabina Gosenca (konec)