15.04.2024 ob 21:20
Deli članek
Jorgić je svetovni pokal v Macau začel z zmago

Darko Jorgič

Macao (MOREL)- Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je v svoji prvi tekmi svetovnega pokala ITTF v Macau v skupini 12 premagal Portugalca Tiaga Apolonia s 4:0 (13, 6, 5, 6). Jutri se bosta v skupini 12 pomerila Sangsu Lee iz Južne Koreje in Apolonia, v sredo pa bo na sporedu še dvoboj med Jorgićem in Leejem.

Nagradni sklad svetovnega pokala v Macau, na katerem so zbrani praktično vsi najboljši namiznoteniški igralci sveta, znaša milijon ameriških dolarjev. Drugačen je tudi sistem tekmovanja, kot smo ga bili do zdaj navajeni na največjih turnirjih. V skupinskem delu tekmovanja se igrajo štirje nizi, kar pomeni, da je izid lahko tudi neodločen, 2:2, od osmine finala naprej pa se bo igralo na štiri dobljene nize.

Sodeč po svoji uvodni tekmi v Macau spremenjeni sistem tekmovanja Jorgiću ni delal večjih težav. Že v prvem nizu je bil na pragu gladke zmage, saj je proti 37-letnemu Apolonii vodil že z 10:7, vendar se je Portugalec vrnil v igro, najprej ubranil tri zaključne žogice, po izenačenju na 10:10 pa še eno. V napeti končnici je imel nato Apolonia dvakrat priložnost, da osvoji uvodni niz, na koncu pa je Hrastničan le izkoristil svojo peto zaključno žogico.

Manj razburljivi so bili preostali trije nizi. V drugem je bilo zadnje izenačenje pri izidu 5:5, v drugem in tretjem nizu pa pri izidu 2:2, do konca vseh treh nizov pa je bilo vse v znamenju najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)