07.05.2024 ob 09:26
Deli članek
Kajuh-Slovan lovi tretji zaporedni naslov državnih prvakinj

Kajuh Slovan

 

Ljubljana (MOREL)- V 1. SNTL za ženske so bile po rednem delu v najboljšem položaju igralke Kajuh-Slovana, ki bodo v polfinalu končnice igrale z Arrigonijem. Prva tekma bo v sredo, ob 17. uri, na Kodeljevem, v drugem polfinalu pa se bosta na Ravnah pomerili ekipi Inter Diskonta in Kema Murexin. Drugi tekmi bosta v soboto, 11. maja, morebitni tretji pa prihodnjo sredo 15. maja.

Kajuh Slovan – Arrigoni

Že lani so se Kodeljevčanke in Izolčanke pomerile v polfinalu končnice. V obeh tekmah je bil boljši Kajuh-Slovan, ki je še tretjo zaporedno sezono redni del prvenstva končal brez poraza, brez poraza pa je bil nato tudi v obeh končnicah.

»Ekipa je v zadnjih tednih trenirala podobno kot med letom in je dobro pripravljeno. Arrigoni je dobra ekipa z igralkami, ki imajo različne stile igranja, kar predstavlja za nas veliko prilagajanja in tehničnega znanja. Naše igralke so vse aktivne napadalke z odprto spin igro, kar daje možnost več napakam. Mislim, da je ekipa sposobna prikazati boljšo igro, kot so jo na zadnjem medsebojnem obračunu, in gremo optimistično v prvo tekmo polfinala,« je dobro razpoložena Špela Polončič, trenerka Kajuh-Slovana, ki je v rednem delu sezone, Izolčanke doma premagal s 4:0, v gosteh, brez poškodovane Enye Moltara pa s 4:3.

»Čeprav je Kajuh-Slovan delno oslabljen, ima še vedno najkakovostnejšo ekipo v prvi ligi, toda na zadnji tekmi smo jim pošteno namučili, tako da ne bomo vrgli puške v koruzo. Potrudili se bomo, da bomo trd nasprotnik in naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale ali pa, če nič drugega, da Kodeljevčankam nudimo čim večji odpor,« se ne predaja Igor Novel, predsednik NTK Arrigoni.

Inter Diskont – Kema Murexin

Že tretje zaporedno leto se bodo v polfinalu končnice pomerile ravenske in puconske igralke. Redni del sezone so s porazom manj končale Ravenčanke, kar jim je prineslo prednost domačega igrišča. Do nje so prišle prav v zadnji tekmi rednega dela sezone, ko so v gosteh Pucončanke premagale s 4:2, boljše od njih pa so bile tudi doma, in sicer s 4:1. Toda lani in predlani so bile v polfinalu končnice boljše Pucončanke.

»Na polfinale končnice smo se poskušali pripraviti, kar se da najbolje, glede na naše razmere, ki so daleč od optimalnih, saj sta obe naši najboljši igralki na študiju v Ljubljani in Mariboru in se na skupnem treningu lahko srečamo le ob petkih. So pa naše igralke pridno trenirale za prvomajske praznike in upamo, da so dobro pripravljene,« se nadeja Mirko Unger ml., ki zelo dobro pozna ravensko ekipo.

»Z Ravenčankami so bile tekme vedno izenačene in zanimive. V letošnji sezoni so nas dvakrat premagale, zato so v rahli prednosti, vendar pa naše igralke z borbenostjo in dobro dnevno formo lahko presenetijo tekmice iz Koroške, kot nam je to uspelo v preteklih dveh sezonah.«

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)