01.06.2024 ob 21:17
Deli članek
Kajuh-Slovan še tretjič zaporedoma najboljši v 1. SNTL za ženske

Finale Kajuh Slovan - Fužinar

 

Ljubljana (MOREL)- Tudi v drugi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za ženske je aktualni državni prvak, Kajuh-Slovan s 4:1 premagal Fužinar Inter Diskont. Za Ljubljančanke je to tretji zaporedni naslov državnih prvakinj, skupaj peti, Ravenčanke pa so ostale pri devetih.

Druga finalna tekma končnice je imela zelo podoben potek kot prva na Ravnah na Koroškem, vendar je v gostujoči ekipi namesto Polone Horvat v dvojicah z Nušo Kadiš igrala njena sestra Lea. Nekoliko spremenjena ravenska dvojica je v prvem nizu presenetil Laro Opeka in Tjašo Novak, ki sta nato drugi in tretji niz gladko dobili, zato pa se je četrti končal na razliko v njuno korist.

V igri posameznic je Lara Opeka samo še enkrat več potrdila, da je bila tudi v letošnji sezoni najboljša igralka v prvi slovenski ženski namiznoteniški ligi, saj je Polona Horvat premagala brez izgubljenega niza. Tako kot tudi Nuša Kadiš v naslednjem obračunu z Nušo Bolte, kar je bila edina zmaga za gostujočo ekipo, kajti Tjaša Novak je v treh nizih Lei Kadiš prepustila 14 točk. Nekaj več težav je proti Nuši Kadiš imela Opeka, ki je prvi niz dobila na deveti točki, drugega in tretjega pa na osmi.

V svojem petem zaporednem finalu je Kajuh-Slovan tako prišel do tretjega zaporednega naslova in samo potrdil svojo premoč v slovenskem ženskem namiznem tenisu. Svoj zadnji poraz so na domačih tleh imele v finalu tretje tekme končnice, ko jih je pred tremi leti premagala zaloška Vesna.

Kajuh-Slovan – Fužinar Inter Diskont 4:1

Lara Opeka, Tjaša Novak – Nuša Kadiš, Lea Kadiš 3:1 (-8, 4, 3, 10), Lara Opeka – Polona Horvat 3:0 (6, 7, 8), Nuša Bolte – Nuša Kadiš 0:3 (-9, -7, -6), Tjaša Novak – Lea Kadiš 3:0 (4, 5, 5), Lara Opela – Nuša Kadiš 3:0 (9, 8, 8).

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)