06.06.2024 ob 21:27
Deli članek
Konec tudi za Kožula in Hribarja

Hribar- Kožul /Foto: worldtabletennis.com

Zagreb (MOREL)- Na turnirju WTT Contender v Zagrebu z nagradnim skladom 80 tisoč ameriških dolarjev sta v prvem krogu glavnega turnirja Deni Kožul in Peter Hribar izgubila proti Singapurcema Izaacu Queku in Koenu Pangu z 0:3 (-11, -8, -8). V torek, 11. junija, se bo v dvorani Tivoli v Ljubljani začel turnir WTT Star Contender z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev.

V prvem nizu sta Quek in Pang že vodila z 10:6, vendar sta Kožul in Hribar vse štiri zaključne žogice ubranila in sama prišla do ene. Toda Singapurca sta se na koncu le izvlekla, v drugem nizu pa sta po zaostanku s 5:7 dosegla štiri zaporedne točke in niz na koncu zanesljivo dobila. V tretjem nizu je bilo zadnje izenačenje pri šesti točki, Kožul in Hribar sta še prišla do točke zaostanka (7:8), končnica pa je spet pripadla singapurskima igralcema.

Že v kvalifikacijah so v posamični konkurenci izpadli Deni Kožul (v tretjem krogu), Peter Hribar (v drugem krogu), Ana Tofant (v drugem krogu), Sara Tokić in Lara Opeka (v prvem krogu). Prav tako je v kvalifikacijah obstala ženska dvojica Tokić in Tofant ter mešana dvojica Hribar in Tokić.

S kvalifikacijami se bo prihodnji torek v dvorani Tivoli začel turnir Star Contender, na katerem bo izmed dvajsetih najboljših igralcev svetovne lestvice ITTF nastopilo trinajst igralcev. Med njimi tudi Darko Jorgić, ki je svoj nastop v Zagrebu odpovedal prav v želji, da se čim bolje pripravi na domači turnir. V glavnem žrebu bosta ob njem nastopila še Deni Kožul in Peter Hribar, v ženskem delu tekmovanja pa bodo v glavnem žrebu igrale Ana Tofant, Sara Tokić, Lara Opeka in Lea Paulin. V kvalifikacijah bodo igrali še Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik, Tjaša Novak in Katarina Stražar. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)