05.06.2024 ob 21:38
Deli članek
Kožul in Hribar v Zagrebu v dvojicah na glavnem turnirju

Peter Hribar in Deni Kožul/foto: worldtabletennis.com

Zagreb (MOREL)- Pred WTT Star Contender turnirju, ki se bo začel prihodnji ponedeljek s kvalifikacijskimi boji v Ljubljani, v Zagrebu poteka WTT Contender z nagradnim skladom 80 tisoč ameriških dolarjev. Na glavni turnir se je uvrstila slovenska dvojica Deni Kožul in Peter Hribar. Darko Jorgić je svoj nastop v Zagrebu odpovedal.

V svoji edini kvalifikacijski tekmi sta Kožul in Hribar brez boja premagala romunsko dvojico Rares Sipos in Christian Pletea in bosta v prvem krogu glavnega turnirja v četrtek, ob 17.05 igrala proti Singapurcema Izaacu Queku in Koenu Pangu. Brez napredovanja na glavni turnir pa sta ostali Ana Tofant in Sara Tokić, ki sta v prvem krogu s 3:0 (7, 11, 6) premagali domačinki Andreo Pavlović in Doro Čosić, v odločilni tekmi za napredovanje pa sta ju s 3:1 (-17, 2, 8, 10) premagali Poljakinja Natalia Bajor in Slovakinja Tatiana Kukulkova. V mešanih dvojicah sta Hribar in Tokićeva v prvem krogu kvalifikacij z 1:3 (-2, -8, 11, -7) izgubila proti dvojici Baldwin Chan in Yee Lok Lam iz Hongkonga.

V posamični konkurenci je bil najbližje uvrstitvi v glavni žreb Kožul, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je bil s 3:0 (11, 9, 9) boljši od Srba Dimitrija Levajca, v tretjem pa ga je zaustavil Pang, ki je zmagal s 3:1 (8, -10, -7, -7). Pang je v odločilnem dvoboju za uvrstitev v glavni žreb premagal še Tajvanca Feng Yi-Hsina s 3:2.

Tudi Hribar je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je z 0:3 (-5, -3, -4) izgubil proti Nemcu Fanbo Mengu, ki je v tretjem krogu moral priznati premoč Belgijca Cedrica Nuytincka z 2:3. Belgijec se je, tako kot Pang, prav tako uvrstil na glavni turnir.

V ženski konkurenci so bile v kvalifikacijah tri slovenske predstavnice. V prvem krogu se je po porazu z 0:3 (-7, -11, -8) s Tajko Jinnipo Sawettabut, ki se je pozneje uvrstila na glavni turnir, poslovila Lara Opeka. Bliže napredovanju v drugi krog je bila Sara Tokić, ki jo je s 3:2 (5, 4, -10, -10, 9) zaustavila Nemka Franziska Schreiner, ki je nato obstala v drugem krogu. Tako kot tudi najboljša Slovenka v Zagrebu, Ana Tofant, ki je v prvem krogu s 3:0 (14, 9, 10) premagala Srbkinjo Izabelo Lupulesku, v drugem pa je bila s 3:1 (-11, 9, 5, 4) boljša od nje Cheng Hsien-Tzu iz Tajvana, ki bo po zmagi nad Romunko Andreo Dragoman zaigrala na glavnem turnirju. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)