09.03.2024 ob 09:36
Deli članek
Kožul korak do glavnega turnirja

Deni Kožul

Singapur (MOREL) - Na turnirju WTT Singapore Smash 2024 je Deni Kožul v drugem krogu kvalifikacij s 3:1 (-8, 2, 10, 9) premagal Liao Cheng-Tinga iz Tajvana. Danes se bo za uvrstitev na glavni turnir pomeril z Indijcem Sharath Kamal Achanto.

Podobno kot v prvem krogu kvalifikacij proti Brazilcu Guilhermeju Teodoru (134. na svetovni lestvici), je Kožul (145.) tudi proti Liao Cheng-Tingu (124.) v prvem nizu ostal praznih rok. Najboljšo igro je 26-letni Logatčan prikazal v drugem nizu, v katerem je popolnoma nadigral nasprotnika. S šestimi zaporednimi točkami je povedel s 7:1, nato pa do konca niza prepustil le še točko. Tretji in četrti nizu sta se končala na razliko, obakrat v korist aktualnega slovenskega državnega prvaka. V tretjem je izkoristil tretjo zaključno žogico, v četrtem pa je vodil z 9:7, Tajvanec, ki je v prvem krogu s 3:1 izločil Hrvata Andreja Gaćino (56.), je izid izenačil, v končnici pa je bil Kožul dovolj zbran, da je prišel do pomembne zmage.

Njegova zadnja ovira na poti do glavnega turnirja z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev bo izkušeni, 41- letni Sharath Kamal Achanto (87.), ki je bil v prvem krogu boljši od Romuna Andreia Istrateja, v drugem pa še od Japonca Yuta Tanake. Oba dvoboja je dobil s 3:0. Tekma se bo začela danes, ob 14.05, po srednjeevropskem času.

V Singapurju je tudi Darko Jorgić, ki je neposredno že uvrščen v glavni žreb. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)