04.04.2024 ob 20:55
Deli članek
Kožul premaga 57. igralca sveta in se uvrstil v drugi krog

Denis Kožul

Varaždin (MOREL)- Prvi dan glavnega turnirja WTT Feeder v Varaždinu je za največje zadovoljstvo v slovenskem taboru poskrbel Deni Kožul, ki je s 3:0 (7, 6, 3) premagal Kubanca Andyja Pereiro, praznih rok pa je v prvem krogu glavnega turnirja ostala Sara Tokić. Slovensko državno prvakinjo je v posamični konkurenci s 3:0 (7, 9, 3) premagala Japonka Asuka Sasao, v igri dvojic pa sta z Ano Tofant izgubili proti Francozinjama Stephanie Loeuillete in Oceane Guisnel 2:3 (-2, -15, 8, 7, -6).

Slovenski državni prvak je svoj prvi dvoboj v Varaždinu odigral na najboljši možni način. Proti 57. igralcu svetovne lestvice, 34-letnemu Pereiri, je od prve do zadnje točke igro imel pod kontrolo in nasprotniku ni dovolil, da bi se razigral. V prvem nizu je bilo zadnje izenačenje pri izidu 3:3, v drugem pri 4:4, v tretjem pa je povedel s 3:0 in tekmo zanesljivo pripeljal do konca. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Japonec Yuta Tanaka (114.(, ki je bil s 3:0 (10, 17, 7) boljši od Romuna Mihaia Bobocica.

»Dobro sem odigral ta dvoboj. Nisem delal lahkih napak in dejansko sem tekmo odlično izpeljal od začetka do konca. Če bom tako mirno in z malo napakami odigral tudi jutrišnji dvoboj s Tanako, lahko tudi proti njemu pričakujem ugoden izid, toda vsaka tekma je drugačna. Moral sem bom regenerirati in se dobro pripraviti na tekmo,« je po zmagi v uvodnem krogu dejal 26-letni Logatčan, ki je trenutno na 123. mestu svetovne lestvice.

Še težje delo je imela v prvem krogu Sara Tokić (311.), ki proti 80. igralci sveta. Sasao je v prvem nizu povedla s 4:0 in ga zanesljivo dobila, zato pa je v drugem Tokićeva vodila že z 8:4 in 9:7, toda do konca niza ni več osvojila točke. V tretjem nizu je Japonka s petimi zaporednimi točkami prišla do zanesljive zmage.

Zelo blizu napredovanja v drugi krog je bila Tokićeva s Tofantovo v igri dvojic, čeprav sta v prvih dveh nizih ostali praznih rok, vendar sta imela v drugem vodili z 10:8 ter imeli še eno zaključno žogico (11:10), nato pa sta Francozinji izkoristili svojo četrto. Nesrečno izgubljeni niz Slovenk ni zaustavil, saj sta dokaj prepričljivo dobili tretji in četrti niz, v odločilnem petem pa sta vodili s 6:3, nato pa nista več osvojili točke.

V drugem krogu kvalifikacij sta tekmovanje končala Peter Hribar in Aljaž Godec, v prvem pa Brin Vovk Petrovski, v ženski konkurenci je nastop na glavnem turnirju Ani Tofant preprečila Japonka Sakura Yokoi, v prvem krogu pa sta izpadli Katarina Stražar in Lara Opeka. Prav tako je v prvem krogu kvalifikacij izpadla moška dvojica Hribar in Kožul ter mešana dvojica Stražar in Godec. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)