18.04.2024 ob 20:04
Deli članek
Lin Gaoyuan zaustavil Jorgića

Darko Jorgič

 

Macao (MOREL)- V osmini finala glavnega turnirja svetovnega pokala v Macau je Darko Jorgić moral priznati premoč Kitajca Lin Gaoyuana. Osmi igralec sveta je najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, ki je trenutno štirinajsti na svetu, premagal s 4:2 (7, 8, 9, -7, -4, 8).

V skupinskem delu svetovnega pokala je Jorgić v svoji skupini premagal Portugalca Tiaga Apolonia s 4:0 in igral neodločeno, 2:2 proti Sangsu Leeju iz Južne Koreje ter se uvrstil na glavni turnir, kjer so igrali le zmagovalci skupin. V osmini finala je bil njegov nasprotnik 28-letni Kitajec Lin Gaoyuan, ki se med lahko pohvali tudi s tremi naslovi ekipnega svetovnega prvaka, dvakrat pa je bil tretji v moških dvojicah in enkrat v mešanih dvojicah.

Začetek uvodnega niza je pripadel Linu, ki je povedel s 5:0. Jorgić se mu je v nadaljevanju niza približal na točko zaostanka (6:7), vendar njegove zmage ni mogel ogroziti. Podobno se je začel tudi drugi niz, saj je Kitajec tokrat povedel s 4:0, toda že na peti točki sta bila tekmeca skupaj. S tremi zaporednimi točkami je Lin prišel do odločilne prednosti. V tretjem nizu je bil večinoma v prednosti 25-letni Hrastničan, ki je vodil tudi z 9:6, kar pa ni bilo dovolj za osvojeni niz.

Nesrečno izgubljeni tretji niz Jorgića ni zaustavil, še več, v četrtem je bil on tistim, ki je dosegel pet zaporednih točk za svoj prvi osvojeni niz v dvoboju. Peti niz je minil v znamenju slovenskega reprezentanta, ki je bil tudi v šestem nizu blizu popolnega preobrata, saj je na osmi točki izid še izenačil, vodil pa je tudi s 6:3, končnica niza pa je spet pripadla Linu.

»Prva dva niza sta šla kar nekako prehitro mimo mene. Nisem in nisem našel rešitve na njegov servis, vračanje je bilo slabo, prav tako nisem najbolje odigral prvih žog. V tretjem sem povedel celo 9:6 in že takrat imel priložnost, da bi se vrnil v dvoboj, vendar je Lin v ključnih trenutkih odigral bolje in ta niz zasluženo dobil. Tudi po zaostanku treh nizov sem verjel, da ga še lahko premagam, v vsakem nizu sem dal svoj maksimum, v šestem nizu vodil s 6:3, vendar to ni bilo dovolj. Morda sem bil ves čas preveč v pasivi, je pa res, da ko sem odigral čvrsto, je imel vedno odgovor. Na koncu si nimam česa očitati, dvoboja sicer nisem odigral na najvišji ravni, sem pa dokazal, da se tudi z ne najboljšo igro, da igrati proti Kitajcem, vseeno pa to ni bilo dovolj za preboj v četrtfinale,« je svoj dvoboj z Linom opisal Jorgić.

»Do olimpijskih iger načrtujem še štiri turnirje, morda tudi kakšnega več, kar bo odvisno od tega, koliko točk bom imel na svetovni lestvici, saj želim priti med nosilce. Že od 1. maja naprej me čada Smash turnir v Savdski Arabiji, ki bo zame zelo pomemben, saj se bo na njem dalo dobiti veliko točk, potem me grem naslednjega meseca na Champions v Chongqing na Kitajskem, pred turnirjem v Ljubljani pa bom nastopil tudi v Zagrebu,« pa je o svojih naslednjih turnirjih povedal trenutno štirinajsti igralec sveta. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)