24.05.2024 ob 09:59
Deli članek
Mladost proti izkušnjam

Savinja

 

Maribor (MOREL)- V finalu končnice 1. SNTL za moške bo Maribor branil lanskoletni naslov, prvič pa bo v njem igrala Savinja I. Prva tekma, bo na sporedu v soboto, 25. maja, v Mariboru, druga v sredo, 29. maja, v Lučah in morebitna tretja, v soboto, 8. junija, spet v Mariboru.

Branilci naslova so v polfinalu končnice v dveh tekmah izločili ŠD SU. V prvi tekmi so Mariborčani lanskoletne finaliste državnega prvenstva v gosteh premagali Novomeščane s 4:3, doma pa je bilo 4:2.

»Vedno, ko si nasproti stojijo enakovredne ekipe, so zelo pomembne dvojice, čeprav recimo to Sobočanom proti Savinji ni pomagalo. Za nas je bilo pomembno, da slavimo v dvojicah, v posamičnih dvobojih pa smo se pripravljali le na Jureta Slatinška in Jožka Omerzela, kajti Uroš Slatinšek je bil tudi v letošnji sezoni praktično nepremagljiv. Na koncu se nam je taktika obrestovala,« je pot do polfinalne zmage proti Novomeščanom opisal izkušeni Gregor Komac, ki v finalu pričakuje trd boj z mladimi Savinjčani.

»Proti mladim Savinjčanom bomo morali igrati predvsem z glavo in seveda dobro zadeti postavo. Spet bo pomembna igra dvojic. Glede na njihovo trenutno formo in večje število treninga so v manjši prednosti, toda če bomo igrali pametno, imamo svojo možnosti za ubranitev naslova,« se dvanajstega mariborskega naslova državnih prvakov nadeja Komac.

Težjo pot do finala so imeli varovanci Jake Golavška, ki so bili v rednem delu prvenstva dolgo brez poraza, po poškodbi Mihe Podobnika pa so padli na četrto mesto, toda v polfinalu končnice so po porazu v Murski Soboti z 0:4, Sobočane doma premagali s 4:1 in v odločilni tekmi v gosteh s 4:3. V prvem delu rednega prvenstva so Mariborčane v gosteh premagali s 4:1, brez Podobnika pa doma izgubili s 3:4.

»Mislim, da je na prvi polfinalni tekmi prišla do izraza naša neizkušenost na tako pomembnih tekmah na članski ravni. Fantje so se po porazu pobrati, dobro smo se pripravili za naslednji tekmi in rezultat se je obrnil po naših željah. Odločale so malenkosti, v veliko pomoč so nam bili naši navijači, ki so naredili odlično vzdušje. Te tekme so zelo pomembne za razvoj naših mladih igralcev in le želim si lahko, čim več takšnih,« se prvega članskega ekipnega finala Savinje želi njen trener Jaka Golavšek, ki je nekaj besed namenil tudi branilcem naslova, Mariborčanom.

»V finalu nas čaka ponovno nekaj novega, vendar sem prepričan, da bodo fantje že na prvi tekmi maksimalno pripravljeni. Maribor ima izkušeno ekipo, je aktualni prvak. Izkušnje so zagotovo na njihovi strani, naša prednost je predvsem v tem, da so fantje trenutno stoodstotno predani namiznemu tenisu, ob dobrih pogojih za trening stalno napredujejo in si želijo čim hitreje priti na sam vrh.  V klubu se že od samega začetka trudimo, da jim omogočimo maksimalno dobre pogoje za trening in tako izkoristiti njihov potencial. V finalu pričakujem izenačeno tekmo, kot vedno bo zelo pomembna igra dvojic,« je napovedal Golavšek, dopolnil pa ga je predsednik kluba, Patrik Rosc.

»V finalu proti prav tako zelo izkušeni ekipi Maribora si želimo pravi namiznoteniški spektakel in praznik, kjer bodo naši igralci dali od sebe vse. Odločale bodo zagotovo malenkosti, tako kot v vsakem finalnem dvoboju. Verjamem, da je našim fantom iz polfinalne serije uspeli povleči neke koristne zaključke in izkušnje, ki bi jim lahko prišle prav v tem finalnem dvoboju,« je dejal Rosc, ki si želi tudi večje pozornosti finalnih tekem v medijih.

Ob tem velja še omeniti, da bo v prihodnji sezoni v 1. SNTL za moške igrala tudi druga ekipa Savinje, ki je bila v kvalifikacijah v obeh tekmah boljša od Kajuh-Slovana. To je sporočili Miha Štamcar. (konec)