09.05.2024 ob 07:55
Deli članek
Sobočani in Mariborčani pred vrati finala

Polfinale Mura Sobota- Savinja

 

Ljubljana (MOREL)- V 1. SNTL za moške sta bili na sporedu obe prvi polfinalni tekmi končnice, pred sobotnima drugima tekmama pa sta v boljšem položaju Mura Sobota I in Maribor. Sobočani so doma s 4:0 premagali Savinjo I, Mariborčani pa v Novem mestu domači ŠD SU. Drugi tekmi bosta na sporedu v soboto, 11. maja, morebitni tretji pa prihodnjo sredo, 15. maja.

Sobočani, ki so že v svoji prvi sezoni po vrnitvi v 1. SNTL za moške po rednem delu državnega prvenstva osvojili prvo mesto, so na dobri poti, da se uvrstijo v finale končnice. V prvi polfinalni tekmi so doma pod vodstvom Štefana Kovača, pred leti enega najboljših slovenskih namiznoteniških igralcev, brez izgubljenega niza premagali goste iz Luč.

Že v prvi tekmi v igri dvojic sta Mitja Horvat in Bojan Ropoša najavila, da bi se nadaljevanje tekme lahko odvijala po soboških notah. To so nato v igri posameznikov Horvat, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša tudi potrdili. Horvat je bil boljši od Brina Vovka Petrovskega, Zafoštnika, medtem ko je Ropoša ugnal Miho Podobnika.

Bolj izenačen in bolj napet je bil drugi polfinalni obračun med lanskima finalistoma državnega prvenstva. Po koncu tekme so bili bolj zadovoljni branilci naslova, ki so do zmage prišli v zadnjem, sedmem dvoboju, v katerem je Tomaž Roudi s 3:0 premagal Jureta Slatinška.

V izenačeni tekmi bi bil izid kaj lahko tudi drugačen, kot je pred tekmo napovedal Gregor Komac, igralec Maribora, pa je bila ena od odločilnih tekem v dvojicah. Komac je skupaj s Tomažem Roudijem s 3:2 premagal Uroša Slatinška in Jožka Omerzela. V nadaljevanju tekme je Uroš Slatinšek prišel do dveh posamičnih zmag, eno je za Novomeščane prispeval še Jožko Omerzel, v gostujoči ekipi pa je bil njihov junak Roudi, ki je ob zmagi v dvojicah in proti Juretu Slatinšku s 3:2 premagal še Jožka Omerzela. Do pomembne zmage proti Juretu Slatinšku je prišel tudi Komac.

Mura Sobota I – Savinja I 4:0

Mitja Horvat, Bojan Ropoša – Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik 3:0 (4, 9, 10), Mitja Horvat – Brin Vovk Petrovski 3:0 (6, 5, 6), Gregor Slatinšek – Domen Hohnjec 3:0 (11, 8, 8), Bojan Ropoša – Miha Podobnik 3:0 (7, 7, 10).

ŠD SU – Maribor 3:4

Uroš Slatinšek, Jožko Omerzel – Gregor Komac, Tomaž Roudi 2:3 (9, -5, -3, 10, -7), Jure Slatinšek – Matevž Črepnjak 3:1 (7, -8, 3, 5), Jure Slatinšek Gregor Komac 1:3 (9, -6, -6, -9), Jožko Omerzel – Tomaž Roudi 2:3 (10, -8, -5, 9, -10), Uroš Slatinšek - Gregor Komac 3:0 (11, 4, 8), Jožko Omerzel – Matevž Črepnjak 3:2 (-10, -8, 8, 10, 7), Jure Slatinšek – Tomaž Roudi 0:3 (-6, -6, -8).

To je sporočil Miha Štamcar.(konec)