19.11.2023 ob 08:51
Deli članek
Vodilne ekipe do novih zmag

Murska Sobota

Ljubljana (MOREL)- V šestem krogu 1. SNTL za moške je bil v ospredju derbi v Puconcih, v katerem je ŠD SU s 4:2 premagal domačo Kemu Murexin I. Vodilna Savinja I je bila doma s 4:0 boljša od Kajuh-Slovana, Mura Sobota je prav tako s 4:0 premagala Krko, medtem ko je bil Maribor v gosteh boljši od Fužinar Inter Diskonta. Do prve zmage je prišel Mengeš, ki je doma s 4:3 premagal velenjski Tempo.

Tri ure je trajal dvoboj med Pucončani in Novomeščani, na koncu pa so se pete letošnje zmage veselili varovanci Uroša Slatinška. Prav trener in igralec ŠD SU je imel tudi največ zaslug, da se je njegova ekipa veselila težko prigarane zmage. V šestem dvoboju je s 3:2 premagal Tomaža Pelcarja, dobil pa je tudi dvoboj z Luko Norčičem in bil z Jožkom Omerzelom uspešen v dvojicah proti Pelcarju in Damjanu Zelku. S 3:2 je pred njim slavil tudi Jure Slatinšek, ki je bil boljši od Norčiča. Za Pucončanke sta slavila Zelko, ki je bil s 3:2 boljši od Jureta Slatinška, in Pelcar, ki je s 3:0 premagal Omerzela.

Tudi mladi Savinjčani nadaljujejo svoj zmagoviti ritem v letošnji sezoni. Njihova zmaga proti Kodeljevčanom je bila pričakovana, po enkrat pa so v posamičnih dvobojih zmagali Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Domen Hohnjec. Podobnik in Vovk Petrovski sta bila uspešna tudi v dvojicah, za Kajuh-Slovan pa so igrali Andraž Novak, Bor Brodnjak in Domen Peperko.

Aktualni državni prvaki so v prejšnjem krogu doma izgubili s Savinjo I, v tem pa so na Ravnah na Koroškem prišli do zanesljive zmage. Za domačo ekipo je bil proti Matevžu Črepnjaku uspešen Darko Jamšek, zato pa je bil za Mariborčane dvakrat v posamičnih dvobojih uspešen Gregor Komac, enkrat pa Tomaž Roudi. Komac in Roudi sta s 3:1 v dvojicah premagala Andreja Bača in Jamška. Za Ravenčane je igral še Bojan Pavič.

Sobočani, ki so v prvem krogu doma izgubili s Savinjčani, so nato nanizali štiri zaporedne zmage, do pete pa so prišli proti novomeški Krki. Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik sta v dvojicah premagala Denisa Pintarja in Aljaža Šmaljclja, oba sta bila nato uspešna še v posamičnih dvobojih, četrto zmago pa je dodal Bojan Ropoša. V ekipi Krke je bil še mladi Janez Jedlovčnik.

Svoje prve zmage v letošnji sezoni so se veselili Mengšani, ki so do nje prišli v sedmem dvoboju, v katerem je Aljaž Goltnik s 3:1 premagal Patrika Videca. V velenjski vrsti se je sicer z dvema posamičnima zmagama izkazal Tadej Vodušek, ki je bil z Miho Kljajičem uspešen tudi v dvojicah, medtem ko sta v domači ekipi ob Goltniku zmagala še Andraž Avbelj (dvakrat) in Klemen Jazbič (enkrat).

Izidi 6. kroga 1. SNTL za moške: Kema Murexin I – ŠD SU 2:4, Savinja I – Kajuh-Slovan 4:0, Fužinar Inter Diskont I – Maribor 1:4, Mura Sobota I – Krka 4:0, Mengeš – Tempo 4:3.

Vrstni red: 1. Savinja I 12, 2. ŠD SU 12, 3. Mura Sobota I 10, 4. Maribor 8, 5. Kema Murexin 6, 6. Fužinar Inter Diskont 4, 7. Krka 4, 8. Tempo 2, 9. Mengeš 2, 10. Kajuh-Slovan 0.

To je sporočil Miha Štamcar.(konec)