23.04.2021 ob 22:36
Deli članek
Careyjeva bolj zbrana v končnicah nizov

Katarina Stražar

Guimares (MOREL)- Katarina Stražar je v drugem krogu posamičnih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki potekajo v Guimaresu na Portugalskem, izgubila proti Charlotte Carey iz Velike Britanije z 0:4 (-8, -9, -10, -8). Svojo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre bo zdaj iskala v repasažu, ki se bo začel v soboto.

Mlada slovenska reprezentantka, ki bo v začetku maja dopolnila dvajset let, je že z uvrstitvijo v drugi krog glavnega turnirja presegla pričakovanja, saj je že v skupini premagala igralke, ki so na svetovni lestvici pred njo. Tako je v skupini premagala trenutno 303. igralka svetovne lestvice, premagala Belgijsko Liso Lung (110.), v prvem krogu glavnega turnirja pa Švicarko Rachel Moret (86.).

Tudi v dvoboju s pet let starejšo Valižanko Careyjevo, ki je na svetovni lestvici na 151. mestu, je bila v vseh nizih blizu uspeha, zanjo pa so bile usodne končnice, kar predvsem velja za drugi in tretji niz. V drugem je Valižanki pobegnila na 9:6, nato pa do konca niza ni osvojila niti točke, v tretjem pa z 9:7, prišla pa je tudi do zaključne žogice. Še najdlje je bila od zmage oddaljene v prvem nizu in četrtem nizu, vendar je v obeh tudi že vodila, v četrtem še s 6:4, z delnim izidom 5:1 pa je nasprotnica prišla do prednosti, ki je ni več izpustila iz rok.

»Še sama ne vem natančno, kaj je bil razlog, da sem v končnicah nizov popustila. Prav takrat, ko bi morala igrati najbolj zbrano, sem popustila. V vsakem nizu sem imela priložnost za zmago, dal sem vse od sebe, a očitno je bilo to premalo, da bi premagala Careyjevo. Čeprav sem z dozdajšnjimi igrami še kar zadovoljna, jo bom morala še izboljšati. Najprej moram pozabiti na ta poraz, nato pa se pripraviti na nov žreb,« je svoj poraz komentirala igralka iz Mengša.

V nadaljevanju današnjih dvobojev bomo dobili prvi dve igralki, ki se bosta uvrstili v Tokio, to bosta obe finalistki, vse druge pa bodo v soboto in nedeljo imele še eno priložnost v repasažu, kjer bosta prosti še dve mesti. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)