21.03.2021 ob 12:44
Deli članek

Ljubljana, 21. marec 2021 (MOREL)- V 1. SNTL ženske sta po drugem krogu z dvema zmagama Kajuh Slovan in Vesna I. Kodeljevčanke so s 5:0 zmagale v Puconcih, Založanke pa v Šempetru pri Novi Gorici. Sosedski obračun v Logatcu je pripadel domačinkam, ki so s 5:1 premagale Rakek, aktualne državne prvakinje so doma s 5:0 premagale Vesno II, na Ravnah pa so bile Cirkovčanke s 5:3 boljše od domačega Fužinar Inter Diskonta. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Za prvo prvoligaško zmago novink v ligi, ekipo Cirkovce, je bila s tremi zmagami najbolj zaslužna Katja Kranjc, dve pa je dodala Ina Unger. V domači ekipi je bila dvakrat uspešna Nuša Kadiš, enkrat pa Polona Horvat. To pa ni bila edina gostujoča zmaga v drugem krogu 1. SNTL ženske. Do nje je v Puconcih prišel Kajuh Slovan, v Vrtojbi pa Vesna I, ekipi, ki sta med najbolj resnimi kandidati za naslov ekipnih državnih prvakinj. Obe ekipi sta zmagali s 5:0. Za Kodeljevčanke sta po dvakrat zmagali Tjaša Novak in Lara Opeka, eno pa je dodala novinka v ekipi, Nuša Bolte. V ekipi Vesne I je bila v Šempetru pri Novi Gorici najbolj prepričljiva Tamara Pavčnik, ki ni oddala niti niza, enega je proti Sari Tokič oddala Ivana Zera, ki je tudi dvakrat zmagala, do ene pa je po hudem boju proti Tokičevi, prišla Špela Trelec. 

Brez izgubljenega dvoboja so do prvih točk v novi sezoni prišle Izolčanke. Dvakrat sta zmagali Kim Frank in Jana Ludvik, enkrat pa Manca Paljk, za najmlajšo ekipo v prvi ligi, drugo ekipo Vesne, je dva niza osvojila Zala Kontelj, enega proti Paljkovi in drugega proti Finkovi ter enega Adrijana Mrazič. Čeprav brez svoje najboljše igralke, Nine Zupančič, Logatčanke proti tretjemu letošnjemu novincu v prvi ligi, Rakeku. Častno zmago za gostje je dosegla Simona Soldat, ki je bila blizu uspeha tudi v dvoboju s Hano Rožmanec, ki je dobila peti niz. Rožmančeva je bila boljša tudi od Line Kovšče, dvakrat pa je za domačo ekipo do zmage prišla še Kaja Okorn in enkrat Tereza Kavčič.

Izidi 1. SNTL ženske, 2. krog

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)